Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O carte despre moartea Papei Ioan Paul I

 
O carte despre moartea Papei Ioan Paul I
  • 08 Noi 2017
  • 1393

7 noiembrie a.c. este data apariției în librăriile din Italia a cărții "Cronaca di una morte" (Cronica unei morți), ce abordează moartea neașteptată a papei Albino Luciani. Scrisă de Stefania Falasca, ziaristă la cotidianul "Avvenire" și vice-postulator al cauzei de beatificare și canonizare a papei Ioan Paul I, cartea este publicat de Editura Piemme și prefațată de cardinalul secretar de Stat, Pietro Parolin, care a definit lucrarea "o reconstrucție efectuată după o modalitate riguroasă de cercetare istorică, pe baza unei documentații de excepție, până în prezent inedită".

"Prin această carte  se face lumină", scrie cardinalul Parolin în prefața volumului, referindu-se la numeroasele teorii, îndoieli și presupuneri suscitate de moartea subită a papei Luciani, cercetarea jurnalistei contribuind la clarificarea acelor puncte "rămase în limb, amplificate și interpretate greșit" în diferite reconstruiri neconforme cu adevărul.

Referitor la semnificația volumului, rod al unei profunde cercetări, autoarea – Stefania Falasca – a explicat, într-un interviu pentru Radio Vatican, că munca a constat în strângerea de documente, de probe, printre care și declarații orale, care se referă la epilogul vieții papei Ioan Paul I. Cum a murit papa Luciani? «Din documentația clinică – cartea conținând și fișa medicală, împreună cu diagnosticul ce reprezintă cauza morții, stabilit de medicul Buzzonetti, document ce corespunde unei alte evaluări clinice ce a fost descoperită, se poate spune că papa Luciani a murit din cauza unei ischemii care a provocat un infarct. Acesta este crudul adevăr », a spus autoarea cărții, Stefania Falasca, convinsă că, cercetările în vederea procesului de beatificare și canonizare, vor permite recuperarea unor documente care să evidențieze – în mod corect și cu seriozitatea – valoarea Magisterului papei Ioan Paul I. "Ioan Paul I este o figură extrem de limpidă, dar erau necesare 'săpături arhivistice', mergerea la surse, pentru a se putea vorbi despre el în termeni absolut științifici." (AM)Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie