Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Zece învățături ale Sfântului Ioan Maria Vianney, folositoare în lupta împotriva diavolului

 
Zece învățături ale Sfântului Ioan Maria Vianney, folositoare în lupta împotriva diavolului
  • 06 Noi 2017
  • 2637

Sfântul din Ars s-a născut în Franța, în anul 1786. A fost un mare predicator, a împlinit multe mortificări și a fost un om de rugăciune și caritate. Avea un dar special pentru taina Mărturisirii. De aceea oamenii veneau de pretutindeni la el pentru a se spovedi și pentru a-i asculta sfaturile sfinte. A fost numit patronul preoților, datorită slujirii sale pastorale rodnice. De asemenea, în multe ocazii a luptat și împotriva Răului.

Iată câteva învățături pe care ni le oferă Sfântul Ioan Maria Vianney, parohul din Ars, folositoare în lupta împotriva diavolului:

1. Nu vă imaginați că există vreun loc pe pământ în care să scăpăm de lupta împotriva celui rău. Dacă avem harul lui Dumnezeu, putem triumfa mereu.

2. Așa cum un bun soldat nu se teme de bătălie, tot așa și un bun creștin nu trebuie să se teamă de ispită. Pe câmpul de luptă se vede diferența între curajoși și lași.

3. Diavolul ispitește doar sufletele care doresc să iasă din păcat și pe acelea care se află într-o stare de har. Celelalte îi aparțin deja, nu este nevoie să le ispitească.

4. După o ispită, o sfântă s-a plâns lui Isus, întrebându-l: „Unde erai, Isuse, în timpul acelei furtuni îngrozitoare?” El i-a răspuns: „Eram în sufletul tău, bucuros să te văd luptând”.

5. Un creștin trebuie să fie mereu gata de luptă. Trebuie mereu să stea de veghe pentru a vedea dacă inamicul se apropie. De asemenea, trebuie să fim atenți pentru ca inamicul să nu ne pregătească capcane și să ne ia prin surprindere.

6. Trei lucruri sunt absolut necesare împotriva ispitei: rugăciunea, Sfintele taine și veghea.

7. Lupta cu instinctele noastre este rareori egală: ori instinctele sunt acelea care ne conduc, ori noi suntem aceia care ne conducem instinctele. Cât de trist este să ne lăsăm târâți de instincte! Creștinul este un nobil și, asemenea unui mare domn, trebuie să domnească asupra vasalilor săi.

8. Îngerul nostru păzitor este mereu lângă noi, cu stiloul în mână, pentru a ne consemna victoriile. Trebuie să ne spunem în fiecare dimineață: „Sufletul meu, lucrăm pentru a câștiga Cerul!”.

9. Diavolul îi lasă liniștiți pe creștinii răi; nimănui nu-i pasă de ei, dar împotriva acelora care fac binele se stârnesc mii de calomnii, mii de insulte.

10. Diavolul se teme de semnul Crucii, deoarece prin Cruce scăpăm de el. Trebuie să ne facem semnul crucii cu mare respect.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie