Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Au fost furate moaștele Sfântului Ioan Paul al II-lea

 
Au fost furate moaștele Sfântului Ioan Paul al II-lea
  • 26 Oct 2017
  • 4409

Au fost furate moaște care conțineau sângele Sfântului Ioan Paul al II-lea și fragmente osoase ale Fericitului Jerzy Popieluszko, de la Sanctuarul Montecastello din Tignale (Brescia, Italia). Hoții, pentru a intra în mănăstire au susținut faptul că sunt turiști. Au furat moaștele de pe altarul central, înainte de închiderea de seară. Furtul este investigat de carabinieri.

Moaștele Sfântului Ioan Paul al II-lea și ale Fericitului Jerzy Popieluszko au fost donate sanctuarului în anul 2014 de către Cardinalul de Cracovia, Stanislaw Dziwisz. Pe lângă relicvare, hoții au furat și șase potire și câteva pixide.

„Este un act extrem de grav al unor oameni nesăbuiți. Aceștia au privat mănăstirea și schitul din Montecastello de unele dintre cele mai dragi lucruri. Sperăm ca hoții să le restituie cât mai repede, chiar și sub anonimat”, a declarat parohul de Tignale, Pr. Giuseppe Mattanza.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:avvenire.it

Știri din aceeași categorie