Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Pelerini români la altarul martiriului Părintelui Hamel

 
FOTO: Pelerini români la altarul martiriului Părintelui Hamel
  • 16 Oct 2017
  • 2056

Pe toți sfinții pomenindu-i…

”Pe cât de atroce a fost crima comisă în această biserică, pe atât de mult se poate percepe darul păcii de către cei care vin să se roage aici în locul în care Părintele Jacques Hamel și-a oferit viața pentru fidelitatea lui față de Isus și față de Biserică”. Cu aceste cuvinte, Mons. Alexandre Joly, Vicarul General al Arhidiecezei de Rouen, i-a întâmpinat sâmbătă 14 octombrie 2017 pe cei 70 de credincioși din Parohia Greco-Catolică Română „Sf. Gheorghe” din Paris, însoțiți de Pr. Paroh  Cristian Crișan și de Pr. Mihai Marina, aflați în pelerinaj în regiunea Normandia.

Credincioșii de la Paris au participat în biserica Saint Etienne du Rouvray la Sfânta Liturghie care a fost celebrată pe altarul martiriului Părintelui francez Jacques Hamel, cel care pe 26 iulie 2016 a fost ucis de către doi jihadiști. Atacul a fost revendicat de „Isis”.

Momentul a fost cu atât mai intens cu cât au putut fi întâlnite persoane care l-au cunoscut personal pe Părintele Hamel, primul martir din secolul al XXI-lea de pe continentul european, și care au relatat faptul că în momentul în care cei doi teroriști au pătruns în biserică, Părintele de la altar li s-a adresat cu aceste cuvinte: ”Înapoia mea, Satană!”.

Pelerinajul credincioșii greco-catolici de la Paris a continuat cu un moment de rugăciune la Sanctuarul „Bonsecours” de lângă Rouen, unde Părintele Hamel este înmormântat, și apoi la Sanctuarul Sfintei Tereza de la Lisieux, unde a fost cântat Paraclisul Maicii Domnului.

Arhiepiscopul de Rouen, Mons. Dominique Lebrun, a deschis în mod oficial procesul diecezan de beatificare al Părintelui Jacques Hamel pe 13 aprilie 2017, în Joia Mare. Începerea cauzei a fost posibilă prin autorizarea acordată de Papa Francisc, prin care s-a suspendat norma canonică care impune o perioadă de timp de cel puțin cinci ani de la moartea servului lui Dumnezeu, înainte de a se deschide procesul de beatificare.

Pe 14 septembrie 2016, la o lună și jumătate după uciderea Pr. Jacques, Papa Francisc a celebrat o Sfântă Liturghie pentru parohul martir. Cu această ocazie, Papa le-a spus credincioșilor prezenți: „Trebuie să ne rugăm lui! (...) este un martir, iar martirii sunt fericiți... Trebuie să ne rugăm lui pentru a ne da fraternitatea, blândețea, pacea, chiar  și curajul de a spune adevărul: a ucide în numele lui Dumnezeu este satanic”.
DCC