Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

7 septembrie 2013: zi de post şi de rugăciune pentru a cere darul păcii în Siria și în lumea întreagă

 
7 septembrie 2013: zi de post şi de rugăciune pentru a cere darul păcii în Siria și  în lumea întreagă
  • 04 Sep 2013
  • 2231
Preasfinţiile Voastre, Cucernici Părinţi, Iubiţi Credincioşi,

După cum cunoaşteţi, la rugăciunea Angelus de duminică 1 septembrie 2013, Sf. Părinte Papa Francisc a instituit pentru ziua de sâmbătă 7 septembrie 2013, în ajunul sărbătorii Naşterii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, o zi de post şi de rugăciune pentru a cere darul păcii în Siria, în Orientul Mijlociu şi în lumea întreagă.

Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică se alătură în comuniune de rugăciune şi de solidaritate frăţească cu Bisericile din Orientul Mijlociu şi, îndeosebi cu Biserica din Siria, în aceste momente dramatice când credincioşii acelor locuri, leagăn al creştinismului, trăiesc drama persecuţiei pentru credinţă, fiind victime ale fanatismului.

Pe lângă respectarea acestei zile de pocăinţă la care invit cu căldură pe toţi fiii Bisericii noastre, Sf. Părinte a cerut tuturor Bisericilor particulare să organizeze momente liturgice pentru această intenţie. Motiv pentru care, în toate bisericile şi catedralele de pe cuprinsul teritoriului Bisericii Greco-Catolice din România se vor celebra rânduieli liturgice potrivite acestui moment, în conformitate cu normele liturgice în vigoare şi cu dispoziţiile Ierarhului locului.

Prin această comuniune în rugăciune şi în spirit de pocăinţă, aşa cum a afirmat Sf. Părinte, cerem bunului  Dumnezeu acest mare dar al păcii pentru iubita naţiune siriană şi pentru toate situaţiile de conflict şi de violenţă din lume. Cu adevărat, „omenirea are nevoie să vadă gesturi de pace şi să audă cuvinte de speranţă şi de pace!”

Uniţi în rugăciune şi în comuniune de slujire, Vă transmitem arhiereasca binecuvântare.

+ Lucian Cardinal Mureşan Arhiepiscop Major

+ Claudiu Lucian Pop Episcop al Curiei