Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj în sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor

 
Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj în sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor
  • 25 Sep 2017
  • 1149

COMUNICAT DE PRESĂ

 


Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj
în sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor (28-30 septembrie 2017)

 

 

 

În intervalul 28-30 septembrie 2017, se va desfășura la Blaj sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.  

Sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Sinodul va aborda diferite aspecte actuale din viaţa Bisericii.

La lucrările sinodale vor participa Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri, împreună cu Nunțiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia. Episcopii sinodali împreună cu Înalții Oaspeți vor celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie duminică 1 octombrie la ora 10,00, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră ”Sfânta Treime” din Blaj.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

 

 

      Pr. Cristian Crișan

Notarul Sinodului