Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Zeci de catolici din China încearcă să oprească demolarea unei biserici

 
Video: Zeci de catolici din China încearcă să oprească demolarea unei biserici
  • 30 Aug 2017
  • 1830

Zeci de catolici din Wangcun, la mică distanță de Changzhi (China), au încercat ieri 29 august 2017, să oprească demolarea bisericii lor. Cum se poate vedea și în clipul video, credincioșii strigă „Isus mântuiește-mă!” și „Fecioară Maria, ai milă de noi!”, în timp ce împiedică intervenția buldozerului.

Pentru a opri demolarea, preoții împreună cu credincioșii, s-au adunat în jurul bisericii, în ploaie, rugându-se și cerându-i Domnului ca cei care doresc demolarea bisericii să acționeze conform legii statului, care protejează libertatea religioasă.

Anterior, guvernul a acordat permisiunea de a se restaura biserica, o mică bijuterie a primelor decenii ale secolului trecut. Lucrările de restaurare începuseră deja de patru luni de zile, cu o implicare financiară semnificativă a credincioșilor. Acum, guvernul și-a schimbat părerea și a decretat demolarea bisericii.

Printr-un decret din 25 august 2015, conducerea orașului a decis să restituie Bisericii Catolice „capela veche din Wangcun și terenul”. Dar cu câteva săptămâni în urmă, Comitatul districtual al Partidului Comunist, împreună cu guvernul districtului au decretat demolarea întregii zone, inclusiv a zidurilor bisericii. Motivul oficial: „După demolare se va construi o piață care va îmbogăți viața poporului”.

La scurt timp, în încercarea de a rezolva situația, guvernul orașului a oprit demolarea bisericii.

Numărul catolicilor din Changzhi depășește 50 de mii. Dieceza numără 47 de preoți și peste 60 de biserici și capele.

Traducere: Liviu Ursu

 

 Sursa:asianews.it