Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cele mai vizitate biserici catolice din lume

 
Cele mai vizitate biserici catolice din lume
  • 17 Aug 2017
  • 3752

S-ar putea presupune că cele mai vizitate locuri din lume de către credincioșii catolici sunt cele asociate cu viața, patima, moartea și învierea lui Isus: Muntele Măslinilor, Sfântul Mormânt sau Bazilica Nașterii. Sunt și persoane care spun că pe primul loc ar fi Bazilica Sfântul Petru din Roma.

Interesant este faptul ca niciuna dintre aceste locații nu conduce acest top, Bazilica Sfântul Petru din Roma aflându-se doar pe locul al cincilea.

Vă invităm sa descoperiți această scurtă listă a celor mai vizitate destinații catolice.

1. Bazilica Fecioarei din Guadalupe, Mexic

Fecioara de la Guadalupe este venerată de către catolici ca patroana și regina tuturor popoarelor vorbitoare de limbă spaniolă. Sărbătoarea sa este comemorată pe 12 decembrie, ziua ultimei apariții. În Mexic, data de 12 decembrie a fost declarată sărbătoare națională.

2. Sanctuarul Stăpânei Noastre de la Aparecida, Brazilia

Fecioara Maria de la Aparecida este patroana Braziliei. Acesta bazilică este situată în Aparecida, în statul Sao Paolo, iar sărbătoarea acesteia se comemorează în 12 octombrie.

 

3.Valea Sacră, Liban

Valea Sacră din Qadisha a fost declarată Patrimoniu Mondial de către UNESCO în anul 1998 datorită mânăstirilor maronite dar și peisajelor uluitoare din această zonă.

4. Catedrala Sfântului Patrick, Statele Unite ale Americii

Catedrala Sfântului Patrick este un exemplu remarcabil al așa numitului gotic american, operă a arhitectului James Renwick Jr.

5. Bazilica Sfântului Petru din Roma, Statul Vatican

Tradiția spune că bazilica a fost construită pe locul de înmormântare a Sfântului Petru, primul papă. Dovezile istorice și științifice susțin că mormântul acestuia s-ar afla exact sub altarul principal al bazilicii.

 

Traducere: Orian Remus AnghelSursa:it.aleteia.org