Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Torturi pentru nunţile homosexuale: în SUA plăteşti dacă nu vrei să le prepari

 
Torturi pentru nunţile homosexuale: în SUA plăteşti dacă nu vrei să le prepari
  • 29 Aug 2013
  • 2858
de Gianfranco Amato

Pentru a înţelege mai bine care sunt realele consecinţe ale legislaţiei anti-homofobie este suficient să ne uităm la ceea ce se întâmplă în aceste zile în Statele Unite. Două cazuri pot fi grăitoare.

Primul dintre ele s-a petrecut în Oregon unde soţii Aaron şi Melissa Klein, un cuplu căsătorit care au o patiserie specializată în torturi pentru nunţi – localul se cheamă Sweet Cakes – a ajuns în faţa Comisiei pentru Drepturile Civile din Oregon, Biroul Muncii şi a Industriei, care îi anchetează pentru violarea legii anti-homofobie valabilă în acel stat (Oregon Equality Act 2007). Cei doi au probleme datorită unei plângeri anti-discriminare făcut de Rachel şi Laurel Bowman-Cryer, un cuplu de lesbiene care au decis să se căsătorească. Motivele plângerii sunt acelea că soţii Klein refuză să execute torturi la comandă pentru cuplurile homosexuale, invocând obiecţia de conştiinţă din motive religioase.

Aaron Klein a avut imprudenţa să facă următoarea declaraţie: „Căsătoria este o instituţie religioasă creată de Dumnezeu, aşa cum se citeşte în acel pasaj din Geneză în care se spune că bărbatul îi va lăsa pe proprii părinţi pentru a se uni cu soţia sa; acest lucru pentru mine este fundamentul şi baza căsătoriei”. Această frază nu l-a costat doar denunţarea, ci şi o serie de insulte, chiar ameninţări cu moartea, pe lângă boicotul patiseriei sale care a condus la pierderi economice de aproape 50%.   În această situaţie dificilă datorită reacţiei violente a grupurilor pro-homosexuale, Klein şi-a păstrat pacea interioară şi toleranţa pentru „discriminaţi”, demonstrând că este creştin până la capăt: „Ne aflăm în dificultate, dar credinţa este mai importantă pentru mine decât banii; voi apăra în continuare ceea ce cred şi nu cred că va putea cineva să mă constrângă să fac ceva ce este împotriva religie mele”. Această problemă a torturilor pentru căsătoriile homosexuale a început să fie o problemă comună în SUA, acelaşi lucru păţindu-l şi un patisier din Colorado care riscă chiar şi închisoarea.

Al doilea caz care merită atenţia noastră este acela al unor soţi creştini din Iowa. Dick şi Betty Odgaard sunt proprietarii Gorts Haus Gallery, un local în care au loc nunţi. Şi în acest caz, refuzul de a le permite lui Lee Stafford şi partenerului său să utilizeze localul le-a adus o plângere la comisia omoloagă din Iowa. Şi aceşti doi soţi creştini au fost bombardaţi de mesaje de revoltă din partea susţinătorilor pro-homosexuali. Unul dintre cele mai „civilizate” mesaje a fost: „Cum vă simţiţi ştiind că America ar fi un loc mai bun fără voi?”. Şi în acest caz a urmat un boicot economic. Obiecţia de conştiinţă a soţilor creştini nu a fost acceptată, cuplul de homosexuali simţindu-se discriminaţi datorită orientării lor homosexuale. Teoretic cei doi soţi creştini pot ajunge la închisoare pentru gestul lor, asta dacă nu se va găsi vreun judecător care să le recunoască dreptul la obiecţia de conştiinţă.

Căsătoria cuplurilor homosexuale este legală în statul Iowa de pe 27 aprilie 2009 în urma unei sentinţe a Curţii Supreme din Statul Iowa, în cazul Varnum vs. Brien. Pe 2 noiembrie 2010, când au avut loc alegeri pentru reînnoirea mandatului de judecător, toţi cei 3 judecători ai Curţii Supreme care au votat în unanimitate în favoarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, David Baker, Michael Streit şi Marsha Ternus au fost „pedepsiţi” de electorat şi nu le-a fost reînnoit mandatul, acest lucru datorându-se şi unei campanii puternice făcute de National Organization for Marriage, o organizaţie non-guvernamentală care se luptă pentru apărarea căsătoriei naturale între persoane de sex opus. În America împotriva judecătorilor creativi există măcar posibilitatea nerealegerii lor.

Traducere: Andrei HrișmanSursa:www.lanuovabq.it