Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Beatificarea mons. Ghika, semn de bucurie dar şi de întrebare

 
Beatificarea mons. Ghika, semn de bucurie dar şi de întrebare
  • 27 Aug 2013
  • 3137
Slujitorul lui Dumnezeu Vladimir Ghika (1873-1954) va fi ridicat la cinstea altarelor pe 31 august 2013 la Bucureşti. Să ne întrebăm de ce? Cei care au cercetat cu atenţie jertfa vieţii sale, ne dau un răspuns sigur: el şi-a dat viaţa pentru credinţa în Cristos.

În vremuri de libertate, mărturia lui devine pentru noi izvor de întrebări, mai mult, el însuşi devine o întrebare: "noi cum ne-am fi comportat în locul lui?"

La Sfânta Liturghie de pe 6 aprilie a.c., Papa Francisc punea aceste întrebări: „Cum se prezintă astăzi credinţa noastră? E puternică sau este uneori superficială? Când în viaţa noastră sosesc dificultăţile, suntem curajoşi sau căldicei?”

„Credinţa nu se negociază. În istoria poporului lui Dumnezeu a existat mereu ispita de a reduce credinţa, de a fi la fel ca ceilalţi, de a negocia credinţa, de a o vinde într-un fel celui care ne face oferta cea mai bună, dar la acest punct începe calea apostaziei, a infidelităţii faţă de Domnul”.

„Martirii sunt realităţi concrete şi astăzi, în numeroase ţări în care creştinii sunt persecutaţi din cauza credinţei”. În secolul al XXI-lea „Biserica noastră este o Biserică a martirilor”.

Papa încheia cu o rugăciune care ne poate însoţi în aceste zile premergătoare beatificării mons. Vladimir Ghika: „Doamne, păstrează-mi credinţa, fă-o să crească, să fie tare şi curajoasă, ajută-mă în momentele în care va trebui să o mărturisesc în public. Dă-mi întotdeauna acest curaj! Amin!”

A. DancăSursa:ro.radiovaticana.va