Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Melania Trump și Brigitte Macron au venerat Coroana de spini din Catedrala Parisului

 
Melania Trump și Brigitte Macron au venerat Coroana de spini din Catedrala Parisului
  • 18 Iul 2017
  • 2925

Primele doamne din Statele Unite și Franța au vizitat împreună catedrala din Paris, în cadrul vizitei oficiale a  președintelui american în Franța.

După ce i-au însoțit joi pe Donald Trump și Emmanuel Macron în vizitarea Bisericii din cadrul complexului Les Invalides pentru a aduce un omagiu la mormintele lui Napoléon și a lui Marshal Foch, primele doamne și-au îndreptat pașii spre Ile de la Cité, unde domină bolta gotică a măreței Catedrale Notre Dame. Dincolo de dimensiunea sa strict protocolară, doamna Melania Trump - crescută în credința catolică - și Brigitte Macron au oferit ocazia celor prezenți de a asista la o scenă neașteptată.


Ghidate de mons Patrick Chauvet, rector al catedralei, cele două femei au fost conduse în fața Coroanei Sfinte, relicvă prețioasă adusă din Țara Sfântă de către Sfânta Elena, mama împăratului Constantin, și păstrat la Notre Dame începând din secolul al XIX-lea, după ce a fost venerată mult timp în Sainte-Chapelle.  Acest cerc de tije, cu un diametru de 21 de centimetri, a cărui spinii au fost împărțiți în mai multe sanctuare din lume a fost purtată de Cristos în timpul Patimilor Sale.

Într-o atmosferă de reculegere, după contemplarea Coroanei de spini, cele două femei au pus mâinile lor pe raclă și au sărutat-o. În continuarea vizitei sale, Melania Trump a făcut o ofertă catedralei, a aprins lumânări și a semnat în cartea de oaspeți a catedralei. „La finalul vizitei, doamna Trump a vrut să aprindă două lumânări. Eu, evident, nu cunosc conținutul rugăciunii sale. Dar ea a vrut să încredințeze rugăciunile sale Fecioarei Maria cinstită în Catedrala Parisului”, a confirmat Mons. Chauvet.

 

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org