Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul Sandri consideră că există speranță în Ucraina

 
Cardinalul Sandri consideră că există speranță în Ucraina
  • 18 Iul 2017
  • 2082

Cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, a încheiat pe 17 iulie călătoria sa în Ucraina. În interviul acordat ediției italiene a Radioului Vatican, în aceeași zi, prelatul a spus că există speranță pentru viitorul acestei țări marcată de război, datorită credinței ucrainenilor.

Începută la 11 iulie, călătoria Cardinalul Sandri în Ucraina a avut loc cu ocazia ceremoniilor anuale organizate la Sanctuarul Marian din Zarvanytsia, pe 16 iulie. Această vizită a avut, de asemenea, scopul de a arăta solicitudinea Papei Francisc pentru Biserica Greco-Catolică, care s-au declarat dezamăgiți și trădați de întâlnirea dintre Papa Francisc și Patriarhul ortodox al Moscovei în Cuba.

În timpul acestui pelerinaj Marian, Eminența Sa a declarat că a fost impresionat de fervoarea greco-catolicilor din Ucraina, de rugăciunile și mărturisirile acestora. „Cel mai emoționant moment al călătoriei “, mărturisește Cardinalul Sandri, a fost să se afle la picioarele Fecioarei, cu toată Biserica Greco-Catolică, pentru a încredința suferința celor strămutați din cauza conflictului din Ucraina și dorința lor de pace. „Am găsit o atmosferă de speranță“, a spus Cardinalul.

Un alt aspect pozitiv a fost participarea catolicilor latini alături de cei  greco-catolici în timpul vizitei. Eminența Sa și-a exprimat dorința ca această călătorie să ajute la o mai mare comuniune între Biserici.

De la începutul anului 2014, conflictul armat dintre loialiștii și separatiștii pro-ruși a cauzat moartea a 9.000 de persoane, 20.000 de răniți și 500.000 strămutați.

 

Traducere: ACC

Sursa: Cath.ch/imedia/ap/mp