Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfântul Părinte a numit noul președinte al Conferinței Episcopale Italiene

 
Sfântul Părinte a numit noul președinte al Conferinței Episcopale Italiene
  • 24 Mai 2017
  • 3206

Cardinalul Gualtiero Bassetti este noul președinte al Conferinței Episcopale Italiene (CEI). Anunțul numirii acestuia de către Papa Francisc, a fost făcut în această dimineață de către Card. Angelo Bagnasco, președintele în exercițiu al CEI.

Card. Gualtiero Bassetti este Arhiepiscop de Perugia-Città della Pieve. S-a născut pe 7 aprilie 1942 la Popolano (Florența), pe teritoriul Diecezei de Faenza-Modigliana. Se formează pentru preoție în Arhidieceza de Florența, unde este hirotonit preot pe 29 iunie 1966 de către Card. Ermenegildo Florit.

Din anul 1968 și-a desfășurat activitatea la Seminarul minor, ca asistent și responsabil de pastorala vocațională, iar în anul 1972 a fost numit rector. În anul 1979, Card. Giovanni Benelli îl numește rector al Seminarului major. În 1990 devine pro-vicar general, iar în anul 1992 vicar general al Arhidiecezei de Florența.

Pe data de 9 iulie 1994, este ales de către Papa Ioan Paul al II-lea Episcop de Massa Marittima-Piombino; Card. Silvano Piovanelli îl hirotonește Episcop pe 8 septembrie 1994. Este transferat apoi (21 noiembrie 1998) în Dieceza de Arezzo-Cortona-Sansepolcro, pe care o conduce timp de 11 ani, până când este ales Arhiepiscop de Perugia.

Pe 16 iulie 2009, Papa Benedict al XVI-lea îl numește Arhiepiscop de Perugia-Città della Pieve, iar pe 29 iunie 2010, în Bazilica Sfântul Petru din Roma, primește paliumul, însemnul Arhiepiscopilor-Mitropoliți.

Din anul 2013 face parte din Congregația pentru Episcopi, iar pe 22 februarie 2014 este creat Cardinal de către Papa Francisc.

Card. Bassetti a fost vice-președinte al CEI din 2009 până în 2014, iar din 2012 este președinte al Conferinței episcopale din regiunea Umbria. Este membru al Congregației pentru Episcopi, al Congregației pentru Cler și al Consiliului Pontifical pentru promovarea unității creștinilor.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.radiovaticana.va