Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mărturia unei asistente a secției de terapie intensivă neonatală

 
Mărturia unei asistente a secției de terapie intensivă neonatală
  • 26 Mar 2017
  • 3971

Brittany French este asistentă medicală pe secția de terapie intensivă neonatală a unui spital din Statele Unite ale Americii și are sarcina delicată de a avea grijă de cei mai vulnerabili pacienți spitalizați: copiii născuți prematur.

 Această misiune aduce multă satisfacție, dar, de asemenea, rezultatul este uneori unul dramatic  și foarte dureros. Din dorința de a-și împărtăși experiența, Brittany a luat decizia de a posta pe Facebook o mărturie foarte emoționantă, postare la care a atașat și o imagine care ilustra un copil care a murit recent.

 Brittany mărturisește:

„Aproape toți stiu că eu sunt asistentă medicală! O asistentă medicală în cadrul secției de terapie intensivă neonatală. Mulți oameni cred că acest lucru înseamnă doar legănat și ajutor la hrănirea noilor născuți, dar slujba mea implică mult mai mult:

 Am grijă de copii născuți prematur și care nu ar putea supraviețui fără o medicamentație modernă.

 Îi monitorizez îndeaproape, le fac analizele și mă ocup de pregătirea necesară administrării terapiei intravenoase și medicamentoase.

 Îi învăț pe tați cum să schimbe pentru prima dată scutecul unui copil.

 Sărbătoresc cu părintii fiecare pas: orice analiză de sânge pozitiv, fiecare gram dobândit, fiecare tub indepărtat.

 Mă bucur de ziua în care părintii își duc acasă copilul după luni petrecute în unitatea de terapie intensivă și după depășirea multor obstacole.  

 Regret și sufăr de fiecare dată când, deși fiecare opțiune medicală a fost parcursă, totul a fost făcut fără succes.

 Încurajez orice familie atunci când știință și medicină nu mai sunt suficiențe.

 Îmbrățișez familiile în timp ce părăsesc pentru ultima oară cameră copilului, în speranța că cuvintele mele le-au adus un mic confort .

 Uneori plâng în mașină în drumul spre casă sau în timp ce încerc să adorm înainte de a merge înapoi la locul de muncă pentru a avea grijă de alte vieți .

 Mă bazez pe fiecare asistentă medicală a acestui departament cu care am privilegiul de a lucra.

...Și da, ca meserie sunt doar o simplă asistentă medicală a secției deterapie intensivă a noilor-născuți, dar acest lucru se dovedește a fi, de fiecare dată, mult mai mult”.

 Apoi, Brittany concluzionează, comentând fotografia:

 

 Această fotografie a fost publicată cu acordul mamei, pentru că ea a vrut să împărtășească călătoria fiului ei! Poză a fost făcută după ce micuțul ne-a părăsit, dar fiecare clipă alături de acesta a fost o binecuvântare și știu că același lucru îl simț toate asistentele medicale de pe acest departament atunci când trec printr-o astfel de situație.

 

Traducere: Remus OrianSursa:it.aleteia.org