Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Șefii de stat ai țărilor UE, în audiență la papa Francisc în 24 martie 2017

 
Șefii de stat ai țărilor UE, în audiență la papa Francisc în 24 martie 2017
  • 03 Mar 2017
  • 1537

Papa Francisc îi va primi în audiență pe șefii de stat și de guvern ai țărilor Uniunii Europene în 24 martie 2017: a făcut cunoscut directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Greg Burke. Întrevederea cu Suveranul Pontif are loc în Sala Regia din Palatul Apostolic la ora 18.00 și este prilejuită de celebrarea celei de-a 60-a aniversări a Tratatului de la Roma.

Deși este originar de pe un alt continent, dar cu rădăcini europene, în 6 mai 2016 papa Francisc a primit premiul european ”Carol cel Mare” în cadrul unei ceremonii desfășurată în Cetatea Vaticanului cu participarea celor mai înalte oficialități ale instituțiilor europene. Motivația premiului face referință la contribuția adusă la procesul de integrare europeană cuprinsă în cele două discursuri prezentate de Suveranul Pontif în 25 noiembrie 2014 la Parlamentul European și la Consiliul Europei. Papa Francisc, se evidențiază în motivația premiului ”Carol cel Mare”, a răspuns cu un ”mesaj de speranță” la ”marile slăbiciuni, crize și contraste” care au împins în planul secund ”toate cuceririle procesului de integrare”. În cadrul vizitei efectuată la Parlamentul European papa Francisc spunea că ”a venit momentul de a abandona gândul unei Europe timorate, repliată asupra sa” și că ”a venit ora de a construi împreună acea Europă care nu se învârte doar în jurul economiei, ci și în jurul sacralității persoanei umane și al valorilor inalienabile”. Printre laureații Premiului ”Carol cel Mare” se numără, din 2004, și Sfântul Ioan Paul al II-lea.

(rv - A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va