Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor (broșura)

 
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor (broșura)
  • 18 Ian 2017
  • 3272

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor este celebrată în perioada 18-25 ianuarie. Această practică a început încă din 1908, la propunerea lui Paul Wattson. Cu ocazia acestui moment de rugăciune, în fiecare an, se realizează o broşură care propune un model de celebrare ecumenică a cuvântului lui Dumnezeu.

Tema "Iubirea lui Cristos imbold spre reconciliere" se inspiră dintr-un fragment din Scrisoarea a doua a sfântului apostol Paul către Corinteni (cf. 2 Corinteni 5, 14-20).

Textele au fost pregătite în comun și publicate atât de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor cât și de Comisia 'Credință și constituție' din cadrul Consiliului Ecumenic al Bisericilor.

Broşura conţine o introducere la celebrarea ecumenică, un model de celebrare ecumenică, texte biblice, meditaţii şi rugăciuni pentru fiecare zi din octava de rugăciune, o serie de rugăciuni suplimentare.

Mai jos vă punem la dispoziție traducerea textelor realizată de Lector univ. dr. Ioan Florin Diaconu, sub coordonarea pr. Alois Fechet. Textele biblice în limba română sunt preluate din Biblia, traducere de pr. Alois Bulai şi pr. Eduard Patraşcu, Editura „Sapientia”, Iaşi, 2013.

Textul broşurii în limba română poate fi descărcat AICI