Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Caravaca: crucea misterioasă purtată de doi îngeri

 
Caravaca: crucea misterioasă purtată de doi îngeri
  • 12 Ian 2017
  • 2363

Un rege arab l-a întrebat pe un preot care este misunea sa. Când preotul a răspuns că misiunea sa constă și în celebrarea Sfintei Liturghii, regele i-a adus toate necesare pentru ca preotul să poată celebra. Dorea să-și satisfacă curiozitatea și să vadă în ce constă acel ritual creștin.

Preotul a cerut un crucifix, iar în acel moment au apărut doi îngeri care, purtând „Lignum Crucis”, l-au așezat pe altar. Era vorba de o bucată din lemnul crucii pe care a fost răstignit Isus și care inițial a aparținut primului patriarh al Ierusalimului.

După acea apariție, regele și întreaga curte s-au botezat.

Miracolul a avut loc în Caravaca, un mic orășel din regiunea Murcia (Spania), iar astăzi evenimentul se comemorează prin deschiderea Anului Jubiliar. Imaginea relicvarului în formă de cruce patriarhală a devenit faimoasă în toată lumea.

Crucea din Caravaca a experimentat diverse momente devoționale de-a lungul istoriei și a reușit să fie ascunsă în timpul invaziilor.

Venerată în întrega lume

Faima Crucii din Caravaca s-a răspândit în întreaga lume, mai ales datorită iezuiților. În 1668 a ajuns în Filipine împreună cu misionarii spanioli. Începând cu anul 1600 a început să se răspândească în toată Europa. Există urme a prezenței sale în Cracovia, Gniezno, Hohenzollern, Lyon, Țările de Jos și Roma.

Cadou pentru o persoană dragă

Un obicei înrădăcinat constă în a oferi o cruce de Caravaca unei persoane dragi ca semn de afecțiune. De exemplu, Sfânta Tereza de Avila a primit o astfel de cruce din partea călugărițelor din orașul Murcia.

De asemenea, crucea de Caravaca are o putere infinită de protecție. Este folosită ca amulet de protecție împotriva oricărui rău, protejează casa și membrii familiei, alungă energiile negative și daunele, oferind totodată prosperitate.

Oraș jubiliar

Începând cu anul 1998, orașul Caravaca de la Cruz are un har special, dat fiind faptul că i-a fost acordată grația „Anului jubiliar perpetuu”. S-a alăturat astfel orașelor Roma, Ierusalim, Santo Toribio de Liébana și Santiago de Compostela.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.aleteia.org