Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un strămoș al prințesei Diana, în curând sfânt?

 
Un strămoș al prințesei Diana, în curând sfânt?
  • 09 Ian 2017
  • 1553

Un strămoș al prințesei Diana și al lui Winston Churchill, Ignatius Spencer, poate într-o zi va fi proclamat sfânt. Congregația pentru Cauzele Sfinților a aprobat desemnarea de "Slujitor al lui Dumnezeu" pentru preotul Ignatie Spencer, născut în 1799 în Anglia.

Cleric anglican, s-a convertit la catolicism la vârsta de 31. În 1847 s-a alăturat și a slujit în ordinul călugărilor pasioniști.

Întreaga viață și-a dedicat-o convertirii Angliei, ar fi dorit să devină catolică. A călătorit în Irlanda pentru prima dată în 1842 și apoi din nou cu alte trei ocazii. Era convins că separarea celor două țări nu se poate rezolva decât prin rugăciunea irlandezilor pentru convertirea Angliei. Fapt pentru care a cerut irlandezilor să se roage zilnic Bucura-te Marie, pentru a ajuta la convertirea tuturor creștinilor nefericiți, separați de turmă. "Să nu ne rugăm numai pentru protestanți (...) și doar pentru Anglia, rugați-vă pentru bisericile grecești, rusești și cele vechi din Asia."

Cu o ocazie, a lăsat să se înțeleagă că dorește să moară umil, "într-un șanț, anonim și uitat". Cuvintele sale au fost profetice deoarece a murit în urma unui accident cerebral în timp ce mergea singur pe un drum rural în apropiere de Edinburgh, Scoția. Trupul său a fost îngropat în Biserica Sfânta Ana, din Merseyside.

Mons. Mark Davies, Episcopul de Shrewsbury, a declarat pentru Catholic Herald că viața părintelui Spencer este un capitol "eroic și adesea uitat" al catolicismului din Anglia. "Părintele Ignatie și însoțitorii săi pasioniști ne aduc aminte de puterea și energia misionară."

Traducere: ACC

 Sursa:it.aleteia.org