Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa: respectarea fiecărei vieți, chiar în situații foarte grave de handicap

 
Papa: respectarea fiecărei vieți, chiar în situații foarte grave de handicap
  • 16 Dec 2016
  • 2029

 

A fost publicat joi, 15 decembrie, Mesajul papei Francisc pentru cea de-a XXV-a Zi Mondială a Bolnavului, care se va celebra la 11 februarie, în comemorarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes.  Tema Mesajului din 2017 este: «Uimire pentru ceea ce face Dumnezeu: 'Mi-a făcut lucruri mari cel Atotputernic' (LC 1,49)»

«Așezându-mă încă de acum, în mod spiritual, la Grota din Massabielle, în fața statuii Fecioarei Neprihănite, în care Cel Atotputernic a făcut lucruri mari pentru răscumpărarea omenirii, doresc să-mi exprim apropierea față de voi toți, frați și surori care trăiți experiența suferinței, față de familiile voastre, precum și aprecierea față de toți cei care, în diferite roluri și în toate structurile sanitare răspândite în lume, lucrează cu competență, responsabilitate și dăruire pentru alinarea, îngrijirea și bunăstarea voastră zilnică», scrie papa Francisc în Mesajul pentru Ziua Bolnavului din 2017.

Sfântul Părinte îi încurajează pe toți, "bolnavi, suferinzi, medici, infirmieri, rude, voluntari" să o contemple pe Preacurata, "Tămăduitoarea bolnavilor, garanta duioșiei lui Dumnezeu față de fiecare ființă umană"; și să găsească mereu în credință, hrănită de Cuvânt și de Sacramente, forța de a-l iubi pe Dumnezeu și pe frați și în experiența bolii.

În fața actualelor provocări din domeniul sanitar și tehnologic, Suveranul Pontif reafirmă cu forță inalienabila demnitate a fiecărei persoane bolnave, care continuă să aibă propria misiune în viață, fără a deveni vreodată un simplu obiect, chiar dacă suferă de grave forme de handicap, îndemnând la găsirea unui reînnoit impuls în vederea respectării integralității și a demnității persoanei umane și printr-o abordare corectă a chestiunilor bioetice, de tutelare a celor mai slabi și a îngrijirii mediului.  

La finalul mesajului, papa Francisc le urează tuturor să fie "semne pline de bucurie ale prezenței și iubirii lui Dumnezeu", imitând mărturia luminoasă a atâtor prieteni ai lui Dumnezeu, pontiful citându-l pe Camil de Lellis, sfânt patron al spitalelor și al lucrătorilor din domeniul sanitar, și pe sfânta Maica Tereza de Calcutta, misionară a duioșiei lui Dumnezeu.  

 

 

RV/AM

 Sursa:ro.radiovaticana.va