Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Episcop român la Conferința Episcopilor din Franța

 
Episcop român la Conferința Episcopilor din Franța
  • 07 Noi 2016
  • 3236

Adunarea Plenară de toamnă a Conferinței Episcopilor din Franța are loc anul acesta din 4 în 9 noiembrie, la Lourdes. Peste 200 de persoane se reunesc în Sanctuarul Marian, pentru a reflecta împreună asupra diferitelor chestiuni interne ale Bisericii Catolice din Franța. Sunt prezenți 117 episcopi titulari, 14 episcopi emeriți, 11 episcopi străini și numeroși alți invitați.

Din România participă Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Conferința Episcopilor din Franța reunește de două ori pe an, într-o sesiune de primăvară și una de toamnă, toți episcopii și cardinalii ce activează în Franța și în Departamentele franceze d`outre-mer, precum și cardinalii francezi aflați la pensie și care își au rezidența pe teritoriul Franței. Totodată, fac parte din Conferința Episcopală Episcopii Eparhiali ai Eparhiilor orientale din Franța: Eparhia Armeană „Sf. Cruce”, Eparhia Ucrainiană „Sf. Vladimir cel Mare” și Eparhia Maronită „Notre Dame de Liban”.

Cu această ocazie Papa Francisc a trimis un mesaj episcopilor reuniți la Lourdes: Ajutați concetățenii să ”întărească speranța și să caute binele comun”. Mesajul a fost trimis în numele Sfântului Părinte de cardinalul secretar de stat Pietro Parolin. Pontiful menționează faptul că Franța trăiește într-un context care încă este marcat de gravele atentate care au avut loc în ultimii ani, dar și de perspectiva unei importante consultări electorale. Sfântul Părinte a încurajat episcopii francezi să deschidă ”drumuri noi” pentru ca anii care vin să fie ”impregnați de milostivire pentru a merge în întâmpinarea fiecărei persoane oferindu-i iubirea și blândețea lui Dumnezeu”. În fine, amintind împlinirea a 60 de ani de la lansarea ”Misiunii muncitorești”, pontiful îndeamnă la ”curajul de a ajunge în toate periferiile care au nevoie de Evanghelie”, relatează Radio Vatican.

ACC