Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO. Zeci de mii de francezi împotriva „căsătoriei” pentru homosexuali, a ideologiei gender și a gestației pentru terți

 
VIDEO. Zeci de mii de francezi împotriva „căsătoriei” pentru homosexuali, a ideologiei gender și a gestației pentru terți
  • 19 Oct 2016
  • 4027

Sub o blocadă mediatică aproape totală, duminică, 16 octombrie 2016, a avut loc la Paris o nouă manifestație a mișcării La Manif Pour Tous, care a scos în stradă 200.000 de francezi din toată țara, conform organizatorilor.

Participanții ar fi fost însă numai 24.000, conform estimărilor jandarmeriei franceze, instituție faimoasă pentru neprietenia arătată manifestanților, pe care în 2013, la începuturile mișcării, îi amenda pentru simpla purtare în public a logoului La Manif Pour Tous pe haine (foto jos)!

phoa9a653e0-a06f-11e2-8daa-36d1da3429db-805x453

Deoarece se apropie alegerile și în Franța, cetățenii nemulțumiți de legiferarea căsătoriei între persoane de același sex au ieșit în stradă ca să pună presiune pe politicieni, reamintindu-le că poporul susține familia naturală și că aceasta se va reflecta în rezultatele alegerilor.

Din 2013 încoace, La Manif Pour Tous, amplă mișcare cetățenească mobilizată prin micile comunități locale și rețelele de socializare online, cere următoarele:

  • Anularea legii căsătoriei între persoane de același sex
  • Retragerea din școlile publice a proiectelor educative bazate pe ideologia gender (care promovează ideea că băieții nu sunt neapărat băieții și nici fetele fete, că sexul nu este un dat anatomic, ci ceva psihologic, fluid, etern schimbător, în funcție de dispoziția mentală a individului)
  • Interzicerea practicii gestației pentru terți, în care așa-zise mame-surogat sunt închiriate pentru a purta în pântece un copil pentru o altă familie sau un cuplu homosexual
  • Punerea bazelor unei politici ambițioase pentru familie naturală și educație

_manif-3

Foto: Laurent Troude / Libération

Participanți din întreaga Franță s-au adunat duminică, după ora 13.00, la Porte Dauphine, în vestul Parisului, scandând:

Pântecele femeilor nu este de vânzare

Femeia nu va fi niciodată o uzină de produs bebeluși

Dreptul la un tată și o mamă este primul dintre drepturile omului

Câteva zeci de militanți pro-homosexualitate și de feministe (inclusiv membre ale organizației radicale FEMEN) au încercat o contramanifestație, dar poliția i-a evacuat. Un cuplu homosexual s-a mulțumit cu un îndelungat sărut public ostentativ, relatează ziarul Libération.

VIDEO: La Manif Pour Tous, 16 octombrie 2016, Paris

Mișcarea civică La Manif Pour Tous („Manifestația pentru Toți”) s-a înființat în 2013 ca răspuns la proiectul guvernului socialist francez de a legifera ceea ce acesta a etichetat ca legea „Mariage pour Tous”, în traducere „Căsătoria pentru toți”. Așa-numita lege Taubira, a căsătoriei pentru toți, poartă neoficial numele minstrului de justiție cu vederi politice de extremă stânga și a fost strecurată printr-o mișcare politică abilă a unei minorități politice.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

În 2013, La Manif pour Tous a coagulat o amplă mișcare cetățenească menită să le reamintească politicienilor că Franța este în deficit de democrație și că, oricâte defecte ar putea avea familiile franceze, oamenii nu vor renunța la firescul uniunii dintre bărbat și femeie ca temelie a societății. Mișcarea la Manif pour Tous a scos în stradă un milion de francezi în 2013 și a continuat, dar în număr mai mic în următorul an, când aproximativ 500.000 (70-80.000 conform estimărilor jandarmeriei) au ieșit în stradă (foto sus).Sursa:stiripentruviata.ro