Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Procesiune în condiții de alertă de atentat terorist

 
FOTO/VIDEO: Procesiune în condiții de alertă de atentat terorist
  • 16 Aug 2016
  • 2777

La sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Catedrala ”Notre Dame” din Paris devine locul în care mii de credincioși, pelerini sau vizitatori veniți din lumea întreagă o sărbătoresc pe Sfânta Fecioară Maria.

(GALERIE FOTO)

Cu această ocazie se organizează și două procesiuni. Una fluvială, pe Sena, în ajunul sărbătorii, când pelerinii îmbarcați pe vapoare înconjoară cele două insulele ”Cite” și ”Saint-Luis” din centrul Parisului, recitând Rozariul și cântând imnuri mariane. În ziua praznicului, după ce se celebrează Vecernia, credincioșii în frunte cu episcopii și preoții ies din frumoasa Catedrală Notre Dame pentru a străbate într-o  procesiunea pedestră centrul Parisului atât de animat în această perioadă a anului.

Și anul acesta, în ciuda atentatelor și a amenințărilor, creștinii și-au manifestat credința rugându-se pentru pace în Franța și în lumea întreagă.

Spre deosebire de anii precedenți, pelerinajul a fost însoțit de zeci de polițiști și militari. Măsurile de securitate maximă au fost luate din cauza evenimentelor dramatice petrecute în ultimul an în Franța; ultimul atentat având loc chiar într-o biserică unde un preot a fost decapitat.

Cu toate acestea, mii de creștini catolici au cântat împreună Ave, Ave, Maria și s-au rugat Preasfintei Fecioare Maria, cerându-i ajutorul și binecuvântarea sa maternă asupra tuturor oamenilor.  

ACC