Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Avocat creștin amenințat cu moartea constrâns să renunțe la practicarea profesiei

 
Avocat creștin amenințat cu moartea constrâns să renunțe la practicarea profesiei
  • 13 Iul 2016
  • 1952

Sarad Mushtaq Gill, avocat creștin pakistanez din Lahore și activist al drepturilor omului, director al organizației "Legal Evangelical Association Development" (Lead) a fost constrâns să renunțe la practicarea profesiei de jurist, retrăgându-se într-un loc ascuns, din cauza insistentelor amenințări cu moartea din ultima perioadă.

Potrivit informațiilor furnizate în diverse rânduri de agenția Fides, avocatul și-a asumat în trecut misiunea apărării mai multor victime ale legii privind blasfemia, printre acestea aflându-se numeroși creștini supuși abuzurilor și discriminărilor. Agenția catolică de știri precizează că avocatul era preocupat îndeosebi pentru membrii familiei sale care fuseseră, la rândul lor, amenințați cu moartea.

Sarad Mushtaq Gill s-a implicat în apărarea drepturilor minorităților religioase, în special a creștinilor pakistanezi. Printre cazurile asumate de avocat s-a aflat și cel al soților creștini arși de vii de un numeros grup de musulmani, în urma acuzației de blasfemie. "În ciuda denunțării situației și a solicitării protecției, cererea i-a fost respinsă de autorități", se spune într-o notă a organizației neguvernamentale pakistaneze „Lead” activă în sfera apărării drepturilor omului. (A.M.)Sursa:ro.radiovaticana.va