Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO. Creștini persecutați: Fontana di Trevi se colorează în roșu

 
VIDEO. Creștini persecutați: Fontana di Trevi se colorează în roșu
  • 15 Apr 2016
  • 1941

La sfârșitul lunii ceremonia de solidaritate propusă de cei de la Ajutor Bisericii care Suferă și condusă de cardinalul Piacenza

În 29 aprilie, la ora 20, Fontana di Trevi se va colora  în roșu, cum nu a mai fost până acum. Fundația Ajutor Bisericii care suferă vrea să amintească astfel sângele martirilor creștini care astăzi, mai mult ca în primele secole, sunt uciși din ură față de credință.

Prin această inițiativă inedită ACS dorește să atragă atenția asupra dramei persecuției creștinilor. ”Sistematica violare a dreptului libertății religioase - explică președintele și directorul ACS Italia, Alfredo Mantovano și Alessandro Monteduro – trebuie să devină o temă centrală în dezbaterile publice, pentru evitarea riscului indiferenței (...)”.

Încă de la începuturile sale în 1947, fundația pontificală a denunțat persecuțiile pe fond religios. O muncă care din 1999 a găsit un puternic instrument în Raportul asupra libertății religioase în lume, care va fi publicat în 15 noiembrie. ”Conținutul raportului – adaugă Mantovano și Monteduro – nu va fi util dacă nu devine patrimoniu comun, dacă nu ne va preocupa, dacă nu va produce o reacție publică pentru susținerea celor persecutați care nu pot să-și facă auzită propria voce”.

Pe parcursul evenimentului din 29 aprilie la Fontana di Trevi, ACS va da glas câtorva istorii și mărturii a suferinței creștinilor, începând cu episcopul caldeean din Alep, mons. Antoine Audo, în acele zile prezent în Italia ca oaspete a Fundației pontificale. Seara va fi deschisă de Președintele internațional al Fundației Ajutor Bisericii care Suferă, cardinalul Mauro Piacenza.

Foarte multe asociații au aderat la această inițiativă(...).

„Invităm pe toți cei care doresc să fie prezenți – afirmă Mantovano și Monteduro –  deoarece prezența voastră îi reprezintă pe frații noștri persecutați și uitați, făcându-i pe ei vizibili pe scena publică. Pe fundalul grandioasei Fontana di Trevi se speră că se va intona începutul unei reacții de durată și concretă peste tot, până când cei persecutații în sec. al XXI-lea vor putea să se bucure cât mai curând și pe deplin de dreptul lor natural la libertate religioasă.

 

Traducere: AMRSursa:it.zenit.org