Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Apărarea vieţii umane nu este doar datoria creştinilor

 
Apărarea vieţii umane nu este doar datoria creştinilor
  • 17 Iun 2013
  • 2515
Provin din diferite ţări ale planetei, dar şi-au asumat aceeaşi „angajare care depăşeşte frontierele naţiunilor”, să dea mărturie, după cum citim în evanghelia după Sf. Ioan, pentru adevărul că „viaţa s-a făcut vizibilă”: a spus arhiepiscopul Rino Fisichella, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, în cuvântul său de salut la Sf. Liturghie prezidată de Papa duminică, în Piaţa San Pietro.

La ritul sacru din faţa bazilicii vaticane au luat parte duminică dimineaţă o parte consistentă din aşa zisul „popor al vieţii”, „bărbaţi şi femei care, sub acţiunea harului, au atins cu mâna «trupul lui Cristos» şi i-au apărat demnitatea”. Ei sunt martori ai iubirii, a continuat mons. Fisichella, martori care au făcut în aşa fel să nu lipsească aproprierea lor faţă „de copiii lăsaţi singuri, de femeile abandonate, de bolnavii cronici, de purtătorii de handicap, de persoanele aflate la apusul vieţii, de cei marginalizaţi şi excluşi, de tot ceea ce poate să producă păcatul şi egoismul omului”.

„În Anul Credinţei”, a adăugat prelatul, „era important să fie dedicat un moment de reflecţie şi rugăciune celor care dau mărturie pentru Evanghelia Vieţii. Pasiunea lor de fiecare zi arată în mod evident angajarea pentru deplina promovare a vieţii umane şi apărarea acesteia”.

Reînnoind apelul pentru ca „toţi să respecte, să apere, să iubească şi să slujească viaţa umană”, mons. Fisichella a specificat că nu este vorba de o prerogativă a creştinilor”, ci de „un drum comun străbătut împreună cu atâţia bărbaţi şi atâtea femei care, deşi nu au aceeaşi credinţă cu noi, împărtăşesc vestirea noastră şi angajamentul nostru”.Sursa:ro.radiovaticana.va