Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fecioara Maria, în centrul predicilor de Postul Mare (2020) ale pr. R. Cantalamessa

 
Fecioara Maria, în centrul predicilor de Postul Mare (2020) ale pr. R. Cantalamessa
  • 21 Feb 2020
  • 478

Va fi prezentat presei luni, 24 februarie a.c., mesajul papei Francisc pentru Postul Mare 2020, pe o temă care preia cuvintele Sfântului Apostol Paul din a doua Scrisoare către Corinteni: ”Vă rugăm pentru Cristos: împăcați-vă cu Dumnezeu!” (2 Cor 5,20).

Potrivit calendarului, credincioșii de rit roman sau latin încep Postul Mare pe 26 februarie, Miercurea Cenușii, și celebrează sărbătoarea Paștelui pe 12 aprilie, în timp ce Biserica de rit bizantin român începe Postul Mare pe 2 martie, luni după Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, și celebrează Învierea Domnului pe 19 aprilie 2020.

La prezentarea mesajului papal pentru Postul Mare, care se desfășoară în Sala de Presă a Sf. Scaun , participă cardinalul Peter Kodwo Appiah Turkson, prefectul Departamentului pentru Serviciul Dezvoltării Umane Integrale, mons. Bruno Marie Duffé, secretarul aceluiași departament, și Mariella Enoc, președintele Spitalului de Pediatrie Bambino Gesù. Mesajul va fi difuzat în limbile italiană, franceză, engleză, germană, spaniolă, portugheză, polonă și arabă.

Între timp, predicatorul Casei Pontificale, preotul franciscan capucin Raniero Cantalamessa, a anunțat temele predicilor pe care le va prezenta în Postul Mare pentru papa Francisc și Curia Romană. Potrivit uzanței, în fiecare vineri a Postului Mare, cu excepția celei din 13 martie, predicatorul Casei Pontificale prezintă, la ora 9.00, o predică tematică în Capela ”Redemptoris Mater” din Palatul Apostolic. Ziua de vineri, 13 martie, este zi festivă în Cetatea Vaticanului, fiind aniversarea alegerii papei Francisc.

Astfel, pe 6 martie a.c., predicatorul prezintă o meditație de introducere la timpul liturgic și spiritul Postului Mare, pe tema ”A pune securea la rădăcină”. Vineri, 20 martie a.c., tema este ”Maria în timpul vieții publice a lui Isus”, iar pe 27 martie, ”Maria la picioarele Crucii, model de speranță”. În fine, vineri, 3 aprilie, predica din Capela ”Redemptoris Mater” are ca temă ”Maria, Maica Bisericii în ordinea harului”.Sursa:vaticannews.va/ro

Știri din aceeași categorie