Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Inelul Ioanei d'Arc, capturat de englezi, a fost recuperat de francezi după 600 de ani

 
Inelul Ioanei d
  • 05 Mar 2016
  • 1642

Inelul eroinei naționale a Franței, Ioana d'Arc, a fost răscumpărat de francezi la o licitație, informează 20minutes.ch citat de Agerpres.

Inelul era o pradă de război păstrată de englezi de la sfârşitul Războiului de o Sută de Ani. El revine în Franţa, după 600 de ani de exil, având în vedere că a fost cumpărat vineri la licitaţie de Puy du Fou, desemnat cel mai bun parc tematic din lume.

Bijuteria, datată şi autentificată de experţi, a fost un element central la procesul "Fecioarei din Orleans", menţionează parcul tematic specializat în spectacole istorice şi care are anual circa 2 milioane de vizitatori. 

Parcul din vestul Franţei, care a vrut astfel "să pună capăt exilului acestui simbol care i-a aparţinut celei mai mari eroine a Franţei", l-a achiziţionat cu 376.833 de euro prin intermediul unei fundaţii, câştigând o "bătălie strânsă", de această dată "împotriva unor colecţionari americani şi britanici".Sursa:m.romanialibera.ro

Știri din aceeași categorie