Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa va primi Sinodul permanent al Bisericii Greco-Catolice Ucrainene

 
Papa va primi Sinodul permanent al Bisericii Greco-Catolice Ucrainene
  • 02 Mar 2016
  • 2321

Papa Francisc va primi în audiență membrii Sinodului Permanent al Bisericii Greco-Catolice din Ucraina pe 5 martie 2016, la Vatican.

Întâlnirea va avea loc la mai puțin de o lună după declarația comună semnată în Cuba de Papa Francisc și Patriarhul ortodox al Moscovei, la 12 februarie 2016. Conținutul acelei declarații a dat naștere la un schimb de replici tăioase între Preafericirea Sa Sviatoslav Shevchuk, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din Ucraina și Patriarhia Rusă.

Arhiepiscopul Major greco-catolic al Ucrainei a explicat în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii organizată la Roma marți, 23 februarie 2016, perplexitățile și polemicile care au apărut după întâlnirea ecumenică din Cuba dar tot atunci a subliniat mai presus de toate valoarea pozitivă a evenimentului care a spus că reprezintă un punct de pornire și nu de sosire.

ACC