Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Principesa de Monaco vorbește despre credința sa catolică

 
Principesa de Monaco vorbește despre credința sa catolică
  • 04 Feb 2016
  • 1926

Charlene a fost protestantă, însă cu puțin timp înainte de căsătoria cu prințul Albert, s-a convertit la catolicism

                             
Zilele trecute, principele de Albert de Monaco și frumoasa lui soție Charlene, au făcut o vizită privată Papei Francisc. Trebuie precizat faptul că familia regală Grimaldi din Monaco este de confesiune catolică, iar întotdeauna a păstrat o relație cordială cu Sfântul Scaun. Acest lucru continuă și astăzi prin persoana prințesei Charlene, cea care a fost protestantă și care s-a convertit la catolicism.
               
Din paginile revistei People vine un articol care descrie convertirea prințesei de Monaco și  angajamentul său față de noua sa religie. Charlene a îmbrățișat religia catolică și se simte foarte inspirată... este impresionant devotamentul față de Biserică, a declarat un jurnalist din Monaco.
               
S-a căsătorit în iulie 2011 cu prințul Albert,  iar din propria sa voință, în luna aprilie a aceluiași an a hotărât să se convertească. Catolicismul este religia de stat în Monaco, dar pentru mine este mai mult de atât. Valorile acestei religii m-au impresionat profund și pot spune sincer că este în perfectă armonie cu sufletul meu. În  luna ianuarie 2013, principele Albert mi-a oferit prilejul să merg la Vatican să mă prezinte Papei Benedict al XVI-lea, așa cum a făcut la timpul său prințul Rainier ducându-o pe Grace Kelly la Papa Pio XII-lea,  și-a amintit prințesa încărcată de emoție.
               
Anumite persoane din anturajul  familiei Grimaldi, au declarat pentru aceași sursă că nașterea și pregătirea botezului celor doi copii, Jacques și Gabriella, au fost repere care au intensificat credința acesteia.
               
După nașterea prematură a copiilor, prima ieșire autorizată în afara maternității din spitalul Principesa Grace a fost pentru a participa la Sfânta Liturghie.
               
Charlene a participat de multe ori impreună cu soțul și mai nou și cu copii la una dintre cele cinci biserici catolice din Monaco. De asemenea, ea a mărturisit în dese rânduri preferința pentru Catedrala Fecioarei Neprihănitei Zămisliri, acolo unde de multe ori duce și flori la mormântul principelui Ranieri, tatăl defunct al principelui Albert.


Traducere: Orian Remus AnghelSursa:it.aleteia.org