Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 3

 
LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 3
  • 26 Ian 2016
  • 2382

Lucrările Congresului Euharistic Internațional din Cebu, Filipine, continuă. Azi, 26 ianuarie, este cea de-a treia zi de Congres.

(GALERIE FOTO)

Programul zilei:

Despre Congres

Congresul Euharstic Internațional are loc în mod normal, la fiecare patru ani, această adunare la nivel mondial a catolicilor are scopul de a sărbători centralitatea Euharistiei în viața și misiunea Bisericii, o mai bună înțelegere a liturghiei în acest sens, și atrage atenția asupra dimensiunii sociale a Euharistiei. Manila, capitala Filipinelor, a găzduit deja un Congres Euharistic International, în 1937, în timpul pontificatului Papei Pius al XI-a, conferințele de atunci fiind centrate pe tema Euharistiei și a misiunii. Ultimul Congres Euharistic Internațional a avut loc la Dublin, în 2012, unde au participat peste 80 000 de persoane în timpul Liturghiei de închidere. Cu acea ocazie  Papa Benedict a anunțat desfășurarea următoarei ediții în Filipine, la Cebu.În acest caz, câteva milioane de oameni sunt așteptați pentru liturghia finală. În prezent sunt peste 15 000 de participanți din 71 de țări. Cebu, al doilea oraș din Filipine, a devenit Arhiepiscopie după Manila în 1934, fiind considerat leagănul creștinismului în arhipelag. Acest lucru se datorează exploratorului portughez Ferdinand Magellan care a înființat în 1521, în numele Coroanei spaniole, prima misiune catolică din arhipelag. În așteptarea aniversării a 500 de ani de la evanghelizarea Filipinelor (1521-2021), al 51-lea Congres Euharistic Internațional se desfășoară din 24 în 31 ianuarie, după Festivitatea de Sinulog, una dintre cele mai mari din țară, marcată de o Procesiune în cinstea Sfâtului Niño de Cebu, a Pruncului Isus, la care participă o mulțime uriașă de oameni în fiecare an, în a treia săptămână a lunii ianuarie. Filipine este principala țară catolică din Asia (aproape 85% din cele 100 de milioane de filipinezii sunt catolici), cu excepția Timorului de Est.

 

Urmăriți în direct evenimentele Congresului Euharistic Internațional, la care România este reprezentată de PS Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore:

ACC

Despre acest subiect mai puteți citi:

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 2

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 1

România reprezentată la Congresul Euharistic Internaţional din Filipine

FOTO/VIDEO: Liturghia de deschidere a Congresului Euharistic Internațional din Filipine