Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Coaliția pentru familie se apropie de 1 milion de semnături

 
Coaliția pentru familie se apropie de 1 milion de semnături
  • 22 Ian 2016
  • 3037

Proiectul de lege privind revizuirea Constituției, astfel încât căsătoria să fie definită ca și uniunea dintre un bărbat și o femeie a depășit deja 825 de mii de semnături. Promotorii acestui proiect solicită introducerea în Constituție a terminologiei juridice din Codul Civil, unde căsătoria este definită ca „uniunea dintre un bărbat și o femeie”.

Președintele comitetului de inițiativă, Mihai Gheorghiu, a spus că „avem o definiție a căsătoriei în Codul Civil, care este făcută în acești termeni «uniunea dintre un bărbat și o femeie» și avem definiția actuală, constituțională, în care se vorbește în termeni generici de soți. Practic, dorim armonizarea celor două definiții, prin înscrierea definiției din Codul Civil, în Constituția României. Nu producem nicio schimbare în termeni de drept, nu promovăm drepturi noi, nu interzicem drepturi deja câștigate ale nimănui. E o chestiune de ridicare la rang constituțional, de protecție prin această revizuire a Constituției, a definiției căsătoriei", a mai explicat Gheorghiu în materialul publicat de agenția „Agerpres”.

Comitetul de inițiativă este format din membri care aparțin mai multor confesiuni creștine, precum ortodocși, romano-catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali, iar din „Coaliția pentru familie” fac parte 23 de asociații și ONG-uri, printre care: Asociația „Părinți pentru ora de Religie”, Asociația „Alianța Familiilor din România”, Asociația Familiilor Catolice din România „Vladimir Ghika”, Asociația „PRO VITA”, filiala București, Asociația „Familia Tradițională” și altele.

În ceea ce privește organizarea inițiativei, președintele Mihai Gheorghiu a spus că „au fost înființate 40 de comitete județene care practic organizează și coordonează această strângere de semnături, ceea ce înseamnă că, deja, Coaliția pentru Familie are o reprezentare locală puternică, alcătuită din oameni dedicați acestei cauze. Sub coordonarea acestor comitete se vor afla până la sfârșitul celor șase luni prescrise de lege peste 80.000 de voluntari, care vor continua să strângă aceste semnături”.

Trebuie menționat faptul că intenția promotorilor este de a strânge mai multe semnături decât cele 500 de mii, prevăzute de lege ca fiind necesare pentru referendum, astfel încât inițiativa să devină „un semnal, o mărturisire și o atenționare a tuturor factorilor politici și guvernamentali” privitoare la importanța protejării familiei.

Pe lângă revizuirea Constituției în ceea ce privește familia, Coaliția pentru Familie dorește și elaborarea unui set de politici publice privind familia, care să vizeze crearea unui Secretariat de Stat pentru Familii în cadrul Ministerului Muncii, a unui Institut pentru Politici Familiale, realizarea unui sondaj anual privind starea familiei românești, întocmirea și monitorizarea unui plan de redresare demografică a natalității.

(rv – I. Ursuleac)Sursa:ro.radiovaticana.va