Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Nu ideologiei de gen: prima grevă autorizată de către părinți

 
Nu ideologiei de gen: prima grevă autorizată de către părinți
  • 05 Dec 2015
  • 2042

de Marco Guerra

          „Stimată doamnă ministru, cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului care se apropie, doresc să fiu primit împreună cu alți reprezentanți ai asociațiilor care, pe 20 iunie au umplut cea mai mare piață din Roma, pentru a vă putea spune ceea ce este în neregulă cu multe activități propuse și desfășurate în școli de către fiii și nepoții noștri pe teme foarte intime și delicate”.  Așa începe scrisoarea pe care Asociația „Generazione Famiglia” a adresat-o ministrului Educației din Italia, doamna Stefania Giannini, pentru a-i cere o discuție asupra paragrafului 16 a legii „Școală Bună”. Această lege stabilește o obligație pentru școlile de orice nivel de a integra planuri trienale ale ofertei formative cu activități de combatere a discriminării și a violenței de gen.

          În spatele bunelor intenții de combatere a discriminării și a agresiunii continuă, de fapt, să se stabilească activități școlare asupra afecțiunii și asupra educației sexuale, care vizează în mod explicit să afirme că identitatea sexuală a persoanei este complet detașată de datul biologic și mai degrabă constă în autopercepția momentană și absolut autonomă de sine. Această derivă ideologică este complet implementată în special la un nivel școlar teritorial și periferic, după cum confirmă recenta convocare a directorilor școlilor primare și materne din Bari, din partea comunității Lgbt a orașului, pentru a cere să fie introduse în școli cursurile de gen.

          În fața situației de urgență și a proliferării rapoartelor, „Generazione Famiglia”, a invitat toate familiile italiene să semneze și să trimită o scrisoare de protest ministrului Giannini (puteți descărca în continuare o versiune de pe siteul: http://www.generazionefamiglia.it/). De asemenea, pe data de 4 decembrie, toți părinții au fost invitați să-și țină copiii acasă pentru a reafirma dreptul prioritar de a alege abordarea generală a educației copiilor lor. De asemenea, protestul a adus cu sine aderarea oficială și a altor persoane care au organizat „Ziua Familiei” în luna iunie, „ProVita Onlus” și „Juriști pentru viață”. Numărul scrisorilor descărcate și trimise de părinți din toate părțile Italiei este de ordinul miilor.

          „Este clar că faptul de a nu-și trimite copiii la școală nu reprezintă o alegere față de instituția individuală, ci o modalitate prin care ecoul acestui disconfort să ajungă la guvern printr-un mod mai susținut”, a declarat Filippo Savarese, purtătorul de cuvânt al Asociației „Generazione Famiglia”. De asemenea, Savarese a amintit că, în Franța, o inițiativă similară a avut o adeziune foarte puternică, conducând ministerul la ascultarea revendicărilor familiilor. „Sperăm ca acest lucru să se întâmple și în Italia”. Aceeași asociație susține că discuția cu ministrul Giannini nu mai poate fi amânată, din moment ce continuă să se înmulțească cazurile care confirmă alarma lansată de către asociațiile pro-familie cu privire la o interpretare greșită a paragrafului 16 din legea „Școală Bună”.

          Conducătorii trebuie să înțeleagă că de foarte multe ori, în funcție de modul de gândire al celui care conduce un institut școlar singular (individual), sunt implementate sau nu inițiative care nu au nici cel mai mic consens din partea părinților, sau care merg împotriva voinței lor exprimate. „Din aceste motive”, concluzionează Savarese „ziua de 4 decembrie reprezintă data în care familiile vor putea să se reapropie de o influență naturală și pozitivă asupra școlii, o influență care deseori i-a fost sustrasă”.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:www.lanuovabq.it