Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Greco-Catolicii din Paris și Bruxelles în pelerinaj la Sanctuarul de la Banneux

 
FOTO: Greco-Catolicii din Paris și Bruxelles în pelerinaj la Sanctuarul de la Banneux
  • 11 Oct 2015
  • 2948

Sâmbătă 10 octombrie 2015, Parohia Greco-Catolică Română „Sf. Gheorghe” din Paris și Parohia Greco-Catolică Română din Bruxelles au organizat un pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului „Fecioara Săracilor” din Banneux - Belgia.

Pe lângă celebrarea Sfintei Liturghii, programul pelerinajului a cuprins vizitarea complexului Sanctuarului, a Capelei Aparițiilor, precum și rugăciunea comunitară a Căii Crucii.

Alături de pr. Cristian Crișan și de pr. Filip Chereși, au participat pr. Mihai Marina, pr. Mihai Pașca și pr. Cornie Nelissen, călugăr augustinian asumpționist.

În România, cultul Fecioarei Săracilor a fost adus Părinţii Asumpţionişti de la Casa Domnului, care s-au îngrijit de construirea unei capele identice cu cea de la Banneux într-o poieniţă din pădurea de la Cărbunari. La 5 iunie 1938, Capela a fost sfinţită de Mitropolitul Alexandru Nicolescu. La 4 iunie 1939 a avut loc primul pelerinaj la capela Fecioarei Săracilor de la Cărbunari-Blaj, care s-a ţinut în fiecare an până în 1948, fiind reluate în 1990 prin grija Părinţilor Asumpţionişti.

„ În anul 1933, între 15 ianuarie şi 2 martie, Preacurata Fecioară Maria a apărut de opt ori unei fetiţe de 11 ani, Marieta Beco, dintr-o familie săracă de bunuri materiale şi spirituale. Apariţiile au fost aprobate de Episcopul Kerkhofs din Liege, Dieceza în care se află Banneux. Mesajul transmis de Preacurata Fecioară Maria aici este simplu şi evanghelic. Într-o seară de iarnă, Maica Domnului se descoperă sub titlul: ‘Eu sunt Fecioara Săracilor’. Este cea dintâi care a practicat sărăcia evanghelică, propusă lumii de Fiul său. Apoi, o conduce pe fetiţă la un izvor care reprezintă pe Cristos, Izvorul Vieţii. În continuare ea spune: ‘Vin să alin suferinţa, să uşurez pe cei bolnavi. Credeţi în mine, eu voi crede în voi’ şi adaugă ‘Rugaţi-vă mult!’ Dacă ne încredem în Preacurata, în puterea ei de mijlocire, şi ea va crede în noi, adică va răspândi haruri asupra noastră. Şi fiindcă pe Cristos îl aflăm în Sfânta Euharistie, Preacurata cere să se construiască ‘o capelă mică’, unde să se celebreze Sfânta Liturghie. Lângă modesta casă a familiei Beco, pe locul unde a apărut Sfânta Fecioară, s-a zidit ‘capela mică’ chiar în 1933, anul apariţiei. Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea a făcut un pelerinaj la Banneux la 21 mai 1985. S-a recules în capelă, a urmat drumul până la izvor, unde şi-a afundat mâinile în apă”. (Pr. Bernard Ştef – „Pelerinajul la Fecioara Săracilor din Cărbunari – Blaj”)

Album foto AICI.