Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Episcopii din Franţa: «NU» campaniei pro-avort a Guvernului

 
Episcopii din Franţa: «NU» campaniei pro-avort a Guvernului
  • 07 Oct 2015
  • 3501

Episcopii din Franţa spun încă o dată «NU» avortului, opunând-se categoric noii inițiative a Guvernului care a lansat o nouă campanie în favoarea întreruperii voluntare a sarcinii. Sloganul campaniei «IVG: corpul meu, alegerea mea, dreptul meu», în opinia mons. Olivier Ribadeau Dumas, purtător de cuvânt al episcopilor francezi și secretar general al Conferinței Episcopale din Franţa, „subliniază abordarea individualistă a tragediei avortului. Dreptul absolut acordat mamei pentru corpul ei ar justifica dreptul de a suprima viaţa nenăscutului”.

Campania pune pe plan secundar viaţa  nenăscutului
Campania − declară agenția Sir − insistă pe libertatea cu privire la informare, dar episcopii subliniază că aceste cunoştinţe pun pe plan secudnar viaţa care urmează să se nască. Site-ul, care însoțește campania, susține că „dreptul la avort este sprijinit în unanimitate de francezi”. „Este − îndeamnă mons. Dumas − un contra-adevăr care încalcă libertatea atât de multor persoane care gândesc diferit.

Avortul: o problemă serioasă care marchează în special femeile
Conferința Episcopilor francezi reafirmă „necesitatea urgentă de a nu lua în considerare avortul ca un incident pe parcursul vieţii, ci ca un act grav care implică și de multe ori marchează în mod profund și durabil persoanele care îl trăiesc: femeile, dar, de asemenea bărbații și familiile”. Din acest motiv, Biserica a avut întotdeauna o grijă deosebită pentru femeile care au făcut avort, și există multe organizații dedicate informării, primirii şi sprijinirii acestora.

Protecția nenăscutului reintră într-o ecologie integrală care respectă omul
Mons. Dumas subliniază că această campanie a Guvernului în favoarea avortului vine într-un moment când Franța se luptă pentru legea sănătății în care există multe „pasaje deranjante”, precum cel care doreşte facilitarea eliberării contracepţiei de urgenţă în rândul minorilor și sfârșitul perioadei obligatorii de o săptămână între analizele medicale și avort. Prelatul încheie: „Într-un moment în care fragilitatea umană și sărăcia subminează societatea noastră, protecția copilului nenăscut ca acomodare la situații dificile se încadrează într-o ecologie integrală care respectă fiecare om”.Sursa:ro.radiovaticana.va