Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

3 octombrie: Fericitul martir Ignațiu, episcop de Oradea

 
3 octombrie: Fericitul martir Ignațiu, episcop de Oradea
  • 03 Oct 2015
  • 1852

La rugăciunea ”Angelus” de duminică, 31 octombrie 2010, papa Benedict al XVI-lea aducea la cunoștința întregii Biserici Catolice un eveniment important care a avut loc în România: 
• «Ieri (sâmbătă, 30 octombrie – n.r.), în catedrala din Oradea Mare, în România, cardinalul Peter Erdő l-a proclamat Fericit pe Szilárd Bogdánffy, episcop și martir. În 1949, când avea 38 de ani, el a fost consacrat episcop în clandestinitate și apoi arestat de regimul comunist din țara sa, România, fiind acuzat de conspirație. După patru ani de suferințe și umiliri, a murit în închisoare. Îi aducem mulțumiri lui Dumnezeu pentru acest eroic păstor care a pășit pe urmele Mielului până la sfârșit! Mărturia lui să-i mângâie și să-i întărească pe toți cei care și astăzi sunt prigoniți din cauza Evangheliei».

Comemorarea liturgică a Fericitului Constantin Ignațiu Bogdanffy se celebrează anual în 3 octombrie, fiind cinstit deopotrivă în calendarul bizantin român și în cel roman sau latin.Sursa:ro.radiovaticana.va