Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Anunț: Prezentare de carte în Catedrala Blajului

 
Anunț: Prezentare de carte în Catedrala Blajului
  • 24 Mai 2013
  • 4874
Duminică, 2 iunie 2013, ora 19, va avea loc în Catedrala Blajului prezentarea a două cărți ce merită toată atenția cititorilor.

O primă carte este ”cu adevărat inedită”: Preasfânta Fecioară Maria împotriva Diavolului în ritualul de exorcizare a p
ărintelui Francesco Bamonte, exorcist al Romei, Preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a exorciştilor şi discipol al părintelui Gabriele Amorth.

Cartea apărută la editura Ihtys a fost prefațată de Renzo Lavatori, prezent la evenimentul din Blaj, cu un Cuvânt Înainte pentru ediţia în limba română scris de PS Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore: „...e de remarcat faptul că tot conţinutul acestui volum este sau ar trebui să fie cunoscut oricărui creştin. Găsim noţiuni de bază de cristologie, de mariologie, de demonologie, împreună cu  fragmente consistente din Catehismul Bisericii Catolice. Partea cu adevărat inedită şi care susţine încontinuu ritmul entuziast al acestei cărţi, este dată de perspectiva cu totul neaşteptată: cel care confirmă involuntar minunata ţesătură spirituală ce susţine viaţa ordinară, aparent banală, a oricărui creştin, este tocmai diavolul! De câte ori nu recităm binecunoscuta rugăciune Născătoare cu Dumnezeu sau Ave Maria ca pe un exerciţiu repetitiv, fără prea mult elan? Ei bine, cartea de faţă ne dezvăluie un lucru senzaţional şi anume acela că Iadul întreg se cutremură într-un astfel de moment! Citind rândurile ce urmează, e ca şi cum am vedea aceeaşi realitate, binecunoscută, privind-o însă din cealaltă parte a oglinzii. Avem o confirmare directă, imediată, a eficacităţii spirituale cu totul extraordinară a obişnuitelor noastre practici spirituale, cele pe care Biserica ni le pune în mod curent la dispoziţie.”

Cea de-a doua carte este Dumnezeu și omul - O întâlnire mântuitoare. Revelație și credință. Evenimentul se va bucura de prezența autorului Renzo Lavatori, laureat în teologie si filozofie, profesor de teologie dogmatica al Universităţii Pontificale Urbaniana; unul dintre marii teologi ai Romei.

Cartea, tradusă din italiană și apărută la editura Galaxia Gutemberg, tratează in mod distinct revelația și credința. Revelația e privită în originalitatea sa, apoi succesiv, în dimensiunea sa istorică și în plinirea sa în Cristos. Urmează o amplă abordare a revelației prin intermediul creației și, de aici, cunoașterea lui Dumnezeu prin intermediul rațiunii. Credința, la rându-i, este descrisă ca răspunsul omului dat revelației lui Dumnezeu.