Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Cel de-al 19-lea Congres Internațional Renovabis

 
FOTO: Cel de-al 19-lea Congres Internațional Renovabis
  • 03 Sep 2015
  • 2089

În perioada 2-4 septembrie 2015,  la Freising în Germania, se desfăşoară cel de-al 19-lea Congres Internațional Renovabis (acțiune de solidaritate a catolicilor germani pentru Europa de Est).


Tema congresului din acest an este: “ Tinerii din Europa de Est - Perspective asupra vieții și credinței”. În cadrul evenimentului, au loc prezentări și discuții prin care se dorește să se dea o ocazie și tinerilor de a vorbi despre dorințele lor personale și profesionale, pentru a discuta între ei dar și cu ceilalți participanți la congres despre acestea. Acest "dialog între generații", este co-organizat în parteneriat cu "Centrul pentru Politici de Cercetare Aplicată" (PAC) de la Universitatea din Munchen. Reprezentanții de seamă ai Bisericii și societății  vor intervenii în a treia zi de congres, exprimându-și poziția cu privire la situația tinerilor din Europa.

Participanții reuniți la Freising se vor referi, de asemenea, și la a XXXI-a Zi Mondială a Tineretului, care se va organiza în 2016 la Cracovia (Polonia); prin urmare, Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscopul Cracoviei, se va adresa participanților la sfârșitul congresului.

La evenimentul organizat de Renovabis participă și reprezentanţi din Eparhiile Bisericii Greco-Catolice  din România. Preafericitul Cardinal Lucian fiind reprezentat de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj.

ACC