Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu a transmis mesajul PF Lucian adresat tinerilor

 
PS Claudiu a transmis mesajul PF Lucian adresat tinerilor
  • 23 Iul 2015
  • 2611

Joi, 23 iulie, în cadrul Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic 2015 a avut loc Sfânta Liturghie de deschidere. Cu această ocazie Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, care și-a serbat cei 20 de ani de preoție pontificând Dumnezeasca Liturghie în mijlocul tinerilor, a transmis Mesajul Preafericitului Părinte Cardinal Lucian adresat participanților la Întâlnirea Națională a Tineretului.

„Fericiţi cei curaţi cu inima, pe Domnul viu cu ochii noștri-L vom vedea!”. Acest refren și imn răsună în aceste zile în inima Ardealului, la Cluj-Napoca, dar și în inimile tuturor celor care participă la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, ediția a XIII-a. Mă unesc cu Voi în rugăciune și în bucurie, cu ocazia acestor Zile ale Tinereții, și doresc să îi mulțumesc Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop Eparhial de Cluj-Gherla, gazda acestei întâlniri, pentru toată dăruirea și jertfa depusă.

„Fericiți...”. Cu toții ne dorim să fim fericiți, și de aceea, aceasta este urarea cea mai dragă pe care V-o adresez Vouă, tinerilor catolici din întreaga țară, care Vă reuniți în aceste zile la Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Tineretului în anul 2015. Să fim fericiți! Să fim fericiți, primind acea fericire trainică ce nu se năruie la prima adiere de vânt. Acea fericire pe care numai Mesia, Isus Mântuitorul lumii, ne-o poate dărui. Și de aceea aș dori să ne amintim de ceea ce ne spunea Papa Emerit Benedict al XVI-lea: „Cristos nu ia nimic, ci dăruieşte totul. Cine i se dăruieşte Lui, primeşte însutit”. Isus nu ia nimic din ceea ce Voi sunteți, talentele și darurile rămân ale Voastre. În schimb, acel „tot” pe care ni-l dăruiește, este fericirea după care tânjim. Și pe care, așa cum tot El ne învață, o vor primi cei care au inimă curată. De aceea, fericirea este faptul de a-L putea vedea și contempla pe Dumnezeu, cu ochi curați și cu inimă neprihănită.

Mă bucur că ați răspuns atât de numeroși la invitația de a participa la această Întâlnire. Vreau să Vă transmit gândurile mele bune și unirea de rugăciune. Și să Vă spun că știu că sunt multe problemele cu care Vă confruntați zi de zi; sunt multe dorurile Voastre și visele Voastre. Și mai știu că doriți cu toții să fiți fericiți. De aceea, Mântuitorul Vă îndeamnă astăzi să fiți curajoși, să Vă păstrați inimile curate, și... să îndrăzniți, pentru că El este Cel care a biruit lumea!

Sfinți și Fericiți ocrotitori Vă înconjoară în aceste zile de har și de bucurie la Întâlnirea Națională a Tineretului: întâi de toate Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, inițiatorul întâlnirilor de tineret în Biserica Catolică, împreună cu cei patru martiri care au fost deja beatificați pentru Biserica Catolică din România: Vladimir Ghika, Anton Durcovici, Szilárd Bogdánffy și János Scheffler. Pe toți îi invocăm în aceste zile, rugându-i să Vă ocrotească pe fiecare din Voi.

La Cluj-Napoca Veți întâlni tineri cu aceleași gânduri și aspirații ca și ale Voastre, Vă Veți putea împărtăși experiențele unii altora, și mai ales rugăciunea și bucuria inimilor Voastre curate. Vreau să știți că fiecare dintre Voi este important și prețios în ochii lui Dumnezeu și ai Bisericii Sale. Iar  lumea întreagă are nevoie de entuziasmul și de elanul Vostru. De aceea, nu Vă risipiți energiile pe lucruri neesențiale și efemere. Căutați-L pe Dumnezeu și nu Veți rămâne dezamăgiți.

Așa cum sublinia Sfântul Părinte Papa Francisc cu prilejul întâlnirii cu tinerii din Asuncion, Paraguay, pe 12 iulie 2015: „Isus nu ne minte. Ne indică o cale care este viaţă şi adevăr. El este marea dovadă a acestui lucru. Este stilul său, modul său de a trăi viaţa, prietenia, relaţia cu Tatăl. Şi la aceasta ne invită. Să ne simţim fii. Să ne simțim fii iubiţi.”

Acest lucru Vă îndemn și eu și Vă îmbrățișez pe fiecare dintre voi cu bucurie.

 

 

† Cardinal Lucian

Arhiepiscop și Mitropolit

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică