Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vocea părinţilor are ecou în societate: „NU” teoriei genului

 
Vocea părinţilor are ecou în societate: „NU” teoriei genului
  • 08 Iul 2015
  • 2374

„Apărăm copiii noştri” se transformă din slogan într-o structură permanentă, anunţă Comitetul de părinţi italieni alcătuit din zeci de mii de familii care, cu această deviză, au ieşit pe 20 iunie 2015 în piaţa Sfântul Ioan în Lateran din Roma pentru a spune „NU” teoriei genului din şcoli.

Potrivit unui comunicat de presă al grupului, după ce scopul evenimentului a fost atins, în ciudat ploii romane din acea zi de sâmbătă, comitetul devine permanent cu scopul de a menţine vie atenţie publică asupra temelor de educaţie a fiilor şi de apărare a drepturilor acestora.

• „Tocmai pentru acea piaţă pe care încă o avem fiecare în suflet, noi cei care am organizat-o şi cei care au populat-o generos, am înţeles că nu putem lăsa singure familiile care cer ajutor, fiind conştiente de un debordant «meci cultural» care se joacă pe capul copiilor noştri” – a declarat neurochirurgul Massimo Gandolfini, purtătorul de cuvânt al comitetului, promotor al acestei iniţiative.

Dorinţa acestuia este de a forma la nivel cultural şi de a combate la nivel politic:

• „Cu scopul de a promova cultura responsabilităţii şi de a răspândi cunoaşterea, se doreşte alăturarea celor care sunt primii responsabili de educarea fiilor – părinţii– pentru a şti unde să se informeze şi cum să acţioneze dacă descoperă că, spre exemplu la şcoală, copiii lor devin «obiect al îndoctrinării cu ideologia genului (…) avanpostul acestei «bătălii culturale» sunt părinţii”.

Deşi cu o structură redusă pentru a putea fi operativ, Comitetul are o atenţie acută şi pentru spaţiul politic sau tăcerea mediatică şi a decis să se deschidă şi contribuţiei aduse de mişcări, asociaţii, comunităţi religioase care doresc să dea o mână de ajutor.

Este de datoria tuturor, mai spun părinţii Comitetului permanent, fiind „în joc însăşi ideea de om/persoană, iar mijloacele de care dispunem sun rizibile, inadaptate să oprească mareea culturală care în prezent pare să fie mai puternică”.

Cu toate că „nu dispun de putere şi comunicare”, părinţii italieni consideră ca au forţa unui popor care „s-a întâlnit şi s-a recunoscut în cel de lângă el”, dând naştere la ceva şi mai mare.

Nu în ultimul rând, citim în ultima parte a comunicatului, organizatorii doresc să mulţumească tuturor celor care pe 20 iunie a.c., au ţinut să ajungă cu orice preţ centrul Romei, părinţi veniţi din toate părţile peninsulei, pentru a da mărturia comună a „dreptului constituţional garantat, al unui tată şi al unei mame, de a-şi educa proprii fii”, în funcţie de valorile considerate de aceştia prioritare. Eforturile depuse, cu o forţă a perseverenţei şi un curaj al adevărului, sunt dovada diferitelor modalităţi de a apăra viaţa şi familia, fiecare prin propria carismă.

Structura permanentă „Apărăm copiii noştri” este vocea unei pieţe, «agorá a democraţiei», care prin participare activă la un eveniment memorabil şi-a cucerit autoritatea de a avea un dialog deschis cu politica, pentru a propune legi care să apere copiii din zilele noastre.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie