Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ZMT Cracovia 2016: atenţia şi responsabilitatea mass-media

 
ZMT Cracovia 2016: atenţia şi responsabilitatea mass-media
  • 26 Iun 2015
  • 2559

Acord cu mass-media poloneze pentru ZMT Cracovia, din 2016

Cu mai puţin de un an înainte de următoarea Întâlnire Mondială a Tineretului, care se va desfăşura în Polonia, de pe 26 până pe 31 iulie 2016, atenţia mediatică pentru eveniment este deja foarte crescută. În acest sens, cardinalul Stanislao Dziwisz, arhiepiscop mitropolit de Cracovia, şi preşedintele Agenţiei catolice de informaţii din Polonia (Kai), Marcin Przeciszewski, au semnat o scrisoare de colaborare în serviciul acoperirii mediatice atât a ZMT, cât şi a perioadei de pregătire.

Să arătăm lumii bucuria tinerilor care cred

„Zilele mondiale ale Tineretului dau posibilitatea de a accentua prezenţa Bisericii în mass-media, pentru a arăta lumii cum se bucură tinerii de credinţa lor” – se citeşte în scrisoare. Mons. Damian Muskus, coordonator general al comitatului organizator al ZMT de la Cracovia, a afirmat: „Dorim să îndrumăm angajamentul şi implicarea mijloacelor media laice pentru aprofundarea cunoştinţelor despre această incredibilă întâlnire a tinerilor care se reunesc în jurul Papei pentru a experimenta împreună cu Sfântul Părinte bucuria de a împărtăşi credinţa”.

Trezirea responsabilităţii pentru mijloacele media

Experienţa acestei întâlniri mondiale a tinerilor, a mai spus mons. Muskus, „depinde în mare parte de cum va fi formulat mesajul, atât la nivel informatic, cât şi în activităţile cu caracter pastoral şi formativ”. De fapt, „toţi trăim într-o realitatea semnalată de mass-media. Ne dorim ca această ZMT să contribuie şi la «trezirea»  sensului de responsabilitate în jurnalişti, responsabilitate care o aşteptăm din partea lor”.

Un eveniment fără precedent în Polonia

De cealaltă parte a acordului semnat, preşedintele Agenţiei catolice poloneze (Kai), a declarat într-o conferinţă de presă că „vom opera ca să obţinem un serviciu de presă infailibil la nivel mondial, oferind structuri adaptate pentru diferitele locuri în care va fi prezent Sfântul părinte şi în care se vor reuni tinerii”. Preşedintele a spus de asemenea că „ZMT de la Cracovia va fi o ocazie extraordinară pentru Biserica din Polonia şi pentru toţi polonezii, fiind un eveniment fără precedent în ţară”.

Prima ZMT după canonizarea papei Ioan Paul al II-lea

Având ca moto „Fericiţi cei milostivi, căci ei vor găsi milostivirea” (Mt. 5,7), ZMT de la Cracovia va fi precedată de întâlnirile diecezane, aşa-numite «Zile ale diecezelor», care vor avea loc în perioada 20-25 iulie în diferite locuri din Polonia. Papa Francisc este aşteptat în 2016, de pe 28 pe 31 iulie. Următoarea ZMT este şi prima celebrată la nivel mondial după canonizarea papei Ioan Paul al II-lea, înaintemergător al acestor întâlniri, care se desfăşoară din 1985.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie