Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Irak: expropriate ilegal casele creştinilor din Bagdad

 
Irak: expropriate ilegal casele creştinilor din Bagdad
  • 17 Iun 2015
  • 3957

Potrivit agenţiei Fides, mii de case ale creştinilor emigraţi din Bagdad au fost confiscaten prin înşelăciune. Impostori individuali și grupuri organizate de fraudă, cu complicitatea unor funcționari corupți, au reuşit în ultimii ani să achiziţioneze ilegal mii de case aparținând familiilor creștine care au lăsat orașul  Bagdad pentru a scăpa de haosul, instabilitatea și violența ultimei intervenții militară condusă de SUA în Irak.

Case furate cu fals

Printre zecile de mii de creștini care au scăpat din țară în ultimii ani, mulţi dintre ei nu şi-au vândut casele şi bunurile de proprietate,  cu speranţa de a reveni în Irak odată cu reinstalarea păcii. În prezent, o eventuală revenire le-ar aduce surpriza că proprietatea lor se află în mâinile altor proprietari, care au reușit să obţină documente de proprietate false, prin care se face imposibilă recuperarea bunurilor juridice de proprietarii de drept.

Mai mult de 7 mii de încălcări ale drepturilor proprietarilor creștini

Membrul consiliului municipal, Bagdad Mohammed al-Rubaie, a declarat într-un interviu recent că aproape 70% din casele creștinilor din capitala irakiană au fost expropriate ilegal, iar titlurile de proprietate au fost falsificate prin modificarea registrelor funciare, posibililă datorită complicităţii funcţionarilor publici necinstiţi.

Potrivit unei statistici a ONG „Bagdad Beituna”, au fost încălcate drepturile proprietăților deţinute de creştinii irakieni în cel puţin de 7 mii cazuri.

Taxa de asemenea pentru membrii Guvernului

Pentru a beneficia de furtul „legalizat” al  proprietățile creștinilor a fost necesară şi implicarea membrilor aparatului politic și militar: într-un raport publicat în luna februarie 2015, Consiliul de Justiție, organul judiciar suprem al Irakului, a acuzat membrii guvernului de la acea vreme, condus de Nuri al-Maliki de dobândirea ilegală a unor proprietăți private, în cea mai mare parte aparținând creştinilor.

 Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie