Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

La Blaj, evenimente importante celebrate de Sinodul Episcopilor

 
La Blaj, evenimente importante celebrate de Sinodul Episcopilor
  • 19 Mai 2015
  • 3249

Marți, 19 mai a.c., la ora 19.00, Episcopii greco-catolici, reuniți în perioada 18-20 mai la Blaj pentru sesiunea ordinară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, vor celebra un Te Deum în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”, cu ocazia aniversării a 24 de ani de la preluarea acesteia.

La vremea respectivă, Mitropolia Română Unită emitea un Comunicat semnat de Mitropolitul Dr. Alexandru Todea, care spunea că „intrarea în catedrala mitropolitană greco-catolică din Blaj, în ziua de 19 mai 1991, s-a făcut în mod paşnic şi de comun acord cu comitetul bisericesc ortodox existent până la acea dată”.

Alte două momente festive ale lunii mai, pe care Episcopii reuniți în Sinod le vor sărbători, sunt: 23 mai, ziua de naștere a Prefericitului Părinte Cardinal Lucian, născut la 23 mai 1931, și aniversarea, pe 27 mai, a 25 de ani de episcopat a Întâiului Stătător al Bisericii Române Unite, care la 27 mai 1990 a fost consacrat episcop, odată cu Vasile Hossu de Oradea, în cadrul Liturghiei arhierești celebrată sub cerul liber în Baia Mare, prin punerea mâinilor mitropolitului Alexandru Todea, asistat de delegatul Papei Ioan Paul al ll-lea, Arhiepiscopul Guido del Mestri din diplomația Vaticanului, și de episcopul Ioan Ploscaru al Lugojului.

ACC