Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un Tribunal din Franța a cerut eliminarea unei statui a Papei Ioan Paul al II-lea

 
Un Tribunal din Franța a cerut eliminarea unei statui a Papei Ioan Paul al II-lea
  • 04 Mai 2015
  • 4831

Tribunalul din Rennes a decis în favoarea liber cugetătărilor care au cerut eliminarea statuii Papei Ioan Paul al II-lea de pe domeniul public din Ploermel (Franța).

Pentru Instanța din Rennes, statuia papei din Ploermel și crucea de deasupra operei, nu pot rămâne pe domeniul public. Reclamația a fost făcută de Federația Liber Cugetătărilor Morbihanais, pe 26 martie a.c., iar Tribunalul a confirmat zilele acestea caracterul ilegal al expunerii statuii în 2006, în centrul orașului Ploërmel.

Raportorul public a propus eliminarea crucii din ansamblul statuar, fiind considerată "simbol religios vizibil". Tribunalul a acceptat propunerea.

Statuia Papei Ioan Paul al II-lea, a fost oferită de sculptorul rus Zurab Tsereteli și instalată în decembrie 2006.

"Instanța a decis în favoarea eliminării crucii", a declarat Patrick Le Diffon, primarul din Ploërmel, care constată însă că aceasta este parte a lucrării. "Dacă vom elimina crucea, autorul ne va putea ataca...", continuă acesta.

Opera artistului rus Zurab Tsereli, este protejată de legea privind proprietatea intelectuală și autorul ei, informează fostul primar din Ploërmel, Paul Anselin, se va opune oricărei modificări a ansamblului.

Dacă crucea nu poate fi desprinsă de statuie, întregul monument va trebui să părăsească domeniul public. "Nu suntem acolo", anunță primarul din Ploërmel, care așteaptă primele hotărârii scrise ale tribunalului.

"Vom avea la dispoziție șase luni pentru a decide dacă facem apel la Consiliul de Stat." O altă ipoteză este, de asemenea, luată în calcul: declasarea site-ului din domeniul public. Patrick Le Diffon spune că va folosi toate căile de atac posibile, înainte de orice decizie legală.

Primarul își dorește ca statuia lui Ioan Paul al II-lea să nu părăsească actuala amplasare, recent denumită "Sfântul Ioan Paul al II-lea", dar aceasta rămâne de văzut.

Traducere: ACC
 Sursa:www.france-pittoresque.com