Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua VI)

 
Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua VI)
  • 08 Apr 2015
  • 2614

Isus i-a poruncit sorei Faustina să scrie novena şi să o recite înainte de sărbătoarea Îndurării, începând cu Vinerea Mare (după calendarul romano-catolic): Doresc ca în timpul acestor nouă zile, să aduci sufletele la izvorul milostivirii Mele, pentru ca ele să ia putere şi prospeţime, precum şi toate harurile de care au nevoie în greutăţile vieţii şi mai ales în ceasul morţii. În fiecare zi vei aduce până la inima Mea un grup diferit de suflete şi le vei cufunda în oceanul milostivirii Mele. Iar Eu voi face să intre toate aceste suflete în lăcaşul Tatălui Meu. Vei face acest lucru în viaţa aceasta şi în cealaltă. Nu voi refuza nimic sufletelor pe care le vei aduce la izvorul milostivirii Mele. Şi în fiecare zi, prin pătimirea Mea dureroasă, vei cere de la Tatăl Meu haruri pentru aceste suflete.

Ziua I

Ziua II

Ziua III

Ziua IV

Ziua V

 

Ziua a VI-a


Astăzi, adu-Mi sufletele blânde şi smerite, precum şi pe cele ale copilaşilor şi cufundă-le înmilostivirea Mea. Aceste suflete se aseamănă cel mai mult cu inima Mea, ele M-au întărit în amara Mea agonie; le vedeam veghind ca nişte îngeri pământeşti pe altarele Mele; asupra lor revărs torente de haruri. Numai un suflet smerit este în stare să primească harul Meu; sufletelor smerite le acord încrederea Mea.

Preamilostive Isuse, care ai spus Tu Însuţi: Învăţaţi de la Mine căci sunt blând şi smerit cu inima – primeşte în lăcaşul Inimii Tale preaîndurătoare sufletele blânde şi smerite, precum şi pe cele ale copilaşilor. Aceste suflete umplu de încântare cerul întreg şi sunt desfătarea specială a Tatălui ceresc, ele sunt un buchet de flori în faţa tronului lui Dumnezeu, unde numai Dumnezeu se delectează cu mireasma lor. Aceste suflete rămân pentru totdeauna în Inima preaîndurătoare a lui Isus şi cântă fără încetare imnul iubirii şi al milostivirii în veac.

Sufletul cu adevărat smerit şi blând,
Respiră raiul deja de pe pământ.
Iar mireasma smeritei sale inimi
Îl încântă pe Creatorul Însuşi.

Părinte Veşnic, aruncă o privire milostivă asupra sufletelor blânde şi smerite, şi asupra sufletelor copilaşilor, închise în Inima preaîndurătoare a lui Isus. Aceste suflete se aseamănă cel mai bine cu Fiul Tău, mireasma acestor suflete urcă de pe pământ şi ajunge la tronul Tău. Părinte al milostivirii şi a toată bunătatea, Te implor pentru iubirea şi desfătarea pe care o ai pentru aceste suflete, binecuvântează lumea întreagă, pentru ca toate sufletele să poată cânta împreună slava milostivirii Tale în veci. Amin

Știri din aceeași categorie