Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua V)

 
Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua V)
  • 07 Apr 2015
  • 3997

Isus i-a poruncit sorei Faustina să scrie novena şi să o recite înainte de sărbătoarea Îndurării, începând cu Vinerea Mare (după calendarul romano-catolic): Doresc ca în timpul acestor nouă zile, să aduci sufletele la izvorul milostivirii Mele, pentru ca ele să ia putere şi prospeţime, precum şi toate harurile de care au nevoie în greutăţile vieţii şi mai ales în ceasul morţii. În fiecare zi vei aduce până la inima Mea un grup diferit de suflete şi le vei cufunda în oceanul milostivirii Mele. Iar Eu voi face să intre toate aceste suflete în lăcaşul Tatălui Meu. Vei face acest lucru în viaţa aceasta şi în cealaltă. Nu voi refuza nimic sufletelor pe care le vei aduce la izvorul milostivirii Mele. Şi în fiecare zi, prin pătimirea Mea dureroasă, vei cere de la Tatăl Meu haruri pentru aceste suflete.

Ziua I

Ziua II

Ziua III

Ziua IV

Ziua a V-a


Astăzi, adu-Mi sufletele ereticilor şi ale fraţilor despărţiţi şi cufundă-le în oceanul milostivirii Mele; în amara Mea pătimire, ele Mi-au sfâşiat trupul şi inima, adică Biserica Mea. Când ele vor reveni la unitatea Bisericii, rănile Mi se vor cicatriza şi astfel ele mă vor alina în pătimirea Mea.

Preamilostive Isuse, care eşti bunătatea însăşi, Tu nu le refuzi lumina acelora care Ţi-o cer, primeşte în lăcaşul Inimii Tale preaîndurătoare sufletele ereticilor şi ale fraţilor despărţiţi, atrage-le prin lumina Ta la unitatea Bisericii şi nu le lăsa să iasă din lăcaşul Inimii Tale preaîndurătoare, ci fă ca şi ele să preamărească generozitatea milostivirii Tale.
Chiar şi pentru cei care au rupt în bucăţi haina unităţii Tale,
Curge din Inima Ta un izvor de milă.
Atotputernicia milostivirii Tale, o, Dumnezeule,
Poate scoate până şi aceste suflete din greşeală.

Părinte Veşnic, aruncă o privire milostivă asupra sufletelor ereticilor şi ale fraţilor despărţiţi care au irosit bunătăţile Tale şi au abuzat de harurile Tale, persistând cu încăpăţânare în greşelile lor. Nu privi la păcatele lor, ci la iubirea Fiului Tău şi la amara Sa pătimire pe care a îndurat-o şi pentru ele, pentru că şi ele sunt închise în Inima preaîndurătoare a lui Isus. Fă ca şi ele să prea-mărească imensa Ta milostivire în vecii vecilor. Amin!

 

 

Știri din aceeași categorie