Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua II)

 
Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua II)
  • 04 Apr 2015
  • 3014

Isus i-a poruncit sorei Faustina să scrie novena şi să o recite înainte de sărbătoarea Îndurării, începând cu Vinerea Mare (după calendarul romano-catolic): Doresc ca în timpul acestor nouă zile, să aduci sufletele la izvorul milostivirii Mele, pentru ca ele să ia putere şi prospeţime, precum şi toate harurile de care au nevoie în greutăţile vieţii şi mai ales în ceasul morţii. În fiecare zi vei aduce până la inima Mea un grup diferit de suflete şi le vei cufunda în oceanul milostivirii Mele. Iar Eu voi face să intre toate aceste suflete în lăcaşul Tatălui Meu. Vei face acest lucru în viaţa aceasta şi în cealaltă. Nu voi refuza nimic sufletelor pe care le vei aduce la izvorul milostivirii Mele. Şi în fiecare zi, prin pătimirea Mea dureroasă, vei cere de la Tatăl Meu haruri pentru aceste suflete.

În fiecare zi, timp de nouă zile, site-ul e-communio.ro va publica rugăciunea corespunzătoare.

Ziua a doua


Astăzi adu-Mi sufletele preoţeşti şi călugăreşti, şi cufundă-le în nepătrunsa Mea milostivire. Ele Mi-au dat puterea să îndur amara Mea pătimire, prin ele, ca prin nişte canale, milostivirea Mea se revarsă asupra omenirii.

Preamilostive Isuse, de la care provine tot ce e bun, înmulţeşte harurile Tale în noi, ca să îndeplinim cu vrednicie fapte de milostivire, pentru ca aceia care ne privesc, să-L preamărească pe Tatăl milostiv, care este în cer.

Izvorul iubirii lui Dumnezeu Rămâne în sufletele curate,
Cufundate în marea milostivirii
Strălucitoare ca stelele, limpede ca aurora.

Părinte Veşnic, aruncă o privire milostivă asupra acestui grup [de aleşi] din via Ta, sufletele preoţeşti şi călugăreşti, şi copleşeşte-le cu puterea binecuvântării Tale, şi prin sentimentul Inimii Fiului Tău în care ele sunt închise, acordă-le puterea luminii Tale, pentru ca ele să-i poată conduce pe ceilalţi pe căile mântuirii, ca să cânte împreună slava nepătrunsei Tale milostiviri, în vecii vecilor.