Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesajul primei săptămâni naţionale pentru viaţă şi familie (Canada)

 
Mesajul primei săptămâni naţionale pentru viaţă şi familie (Canada)
  • 08 Mai 2013
  • 3339„Dacă dorim să creăm o cultură a vieţii, o cultură în care fiecare persoană este iubită şi primită, trebuie să lucrăm împreună pentru a susţine şi promova sacramentul căsătoriei şi familia”, pentru că „doar în sânul familiei fiii noştri vor avea posibilitatea să întâlnească în mod autentic Iubirea întrupată: Isus Cristos”, a transmis Organizaţia catolică pentru viaţă şi familie din Canada în mesajul pentru Prima săptămână naţională pentru viaţă şi familie, acţiune ce se va desfăşura între 12 şi 19 mai şi care se află sub patronajul Conferinţei Episcopale din Canada.

Această iniţiativă face parte din programul pastoral „Construirea unei culturi a vieţii şi a familiei în Canada”, program lansat special de către episcopatul canadian pentru Anul Credinţei încă din 2011.

Tema aleasă pentru prima ediţie a săptămânii pro-vita este „Familia: să răspundem problemelor vieţii alături de Cristos” şi vrea să sublinieze rolul central al familiei în anunţarea Evangheliei, dar şi vocaţia naturală a familiei de a promova viaţa.

De aceea, subliniază mesajul organizaţiei catolice canadiene, familia trebuie să fie ajutată pentru că „în cadrul familiei cunoaştem pentru prima dată iubirea, iubirea părinţilor chemaţi să fie icoană a iubirii lui Dumnezeu. Iubirea pe care o oferim familiei noastre, prietenilor, altor persoane este, în mare măsură, oglindirea iubirii umane şi divine primite în propria familie, dar şi în Biserică prin Cuvântul lui Dumnezeu, prin Sacramente, prin rugăciune, prin relaţiile inter-personale construite în propriile parohii”.

Familia este cheia Noii Evanghelizări!

„Chiar dacă sunt imperfecte şi au propriile lor suferinţe”, scrie organizaţia canadiană, „familiile noastre sunt drojdia pâinii într-o lume care are nevoie în mod disperat de Vestea cea Bună”.

„Harurile primite de la Spiritul Sfânt prin botez şi prin mir ne permit să transmitem această lumină şi speranţă tuturor persoanelor pe care le întâlnim”, îşi încheie mesajul organizaţia catolică canadiană care oferă pe site-ul său diferite materiale pastorale, bioetice şi liturgice pregătite special pentru această săptămână de promovare a vieţii şi a familiei (colf.ca, site disponibil în franceză şi engleză).

Sursa: ro.radiovaticana.va