Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un om al străzii, înmormântat în Vatican

 
Un om al străzii, înmormântat în Vatican
  • 26 Feb 2015
  • 2805

Sala de Presă a Sfântului Scaun a confirmat știrea privind înmormântarea în cimitirul german din Cetatea Vaticanului a unui om fără adăpost. Este vorba de Willy, om al străzii de origine flamandă, care a murit la 12 decembrie 2014 și a fost înmormântat la 9 ianuarie. Nu se știa bine câți ani avea, probabil 80, dar era cunoscut de mulți și frecventa biserica Sfânta Ana de la intrarea în Statul Cetății Vaticanului, fiind văzut deseori prin Piața Sf. Petru, Borgo Pio și Via di Porta Angelica. Parohul bisericii Sf. Ana din Vatican, pr. Bruno Silvestrini, i-a dedicat lui Willy Ieslea de Crăciun care este amenajată anual în parohia Papei, punând printre păstorii din jurul Pruncului și statueta unui om al străzii.

Iubea mult rugăciunea, avea o inimă bună, participa în fiecare zi la Sfânta Liturghie matinală de la Sfânta Ana și stătea mereu în același loc. ”Timp de peste 25 de ani frecventa Sfânta Liturghie de la ora 7.00”, a spus pr. Silvestrini într-un interviu la Radio Vatican pe 21 decembrie, când a explicat de ce a ținut ca printre păstorii din Ieslea de Crăciun să fie pusă și statueta unui om fără adăpost. ”Era un om foarte deschis și a strâns foarte multe prietenii. Intra în vorbă cu tinerii, vorbea cu Domnul în rugăciune, le vorbea de Papa, îi chema să participe la Sfânta Liturghie. Era o persoană de credință profundă” – a mai subliniat parohul. ”Mulți monseniori îi duceau de mâncare în anumite zile. Apoi nimeni nu l-a mai văzut și mai târziu am aflat despre moartea lui. N-am mai văzut atâta lume care bătea la ușa mea să mă întrebe când este înmormântarea, cum ar putea să fie pomenit, etc. Nu cerea niciodată nimic, dar era unul care îți vorbea și prin întrebări religioase, reușea să trezească drumul spiritual”.

Willy a murit la spitalul Santo Spirito, nu departe de Vatican, unde a fost dus cu ambulanța într-o seară de decembrie. I s-a făcut rău din cauza frigului, a căzut la pământ și câțiva trecători au chemat primul ajutor. A murit la 12 decembrie dar trupul său neînsuflețit a rămas la morga spitalului zile la rând pentru că nimeni nu a venit să facă identificarea. Când cei care-l cunoșteau nu l-au mai văzut pe stradă, au început să-l caute în diferite locuri și au ajuns în cele din urmă la spitalul Santo Spirito. Cheltuielile de înmormântare au fost susținute de o familie de limbă germană. Sfânta Liturghie pentru odihna sufletului său a fost celebrată în capela cimitirului teutonic, după care Willy a fost înmormântat în vechiul Cimitir German din Statul Cetății Vaticanului.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie