Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Card. Sandri: Poate ne-am obişnuit cu atentatele, cu distugerile sau cu crimele...

 
Card. Sandri: Poate ne-am obişnuit cu atentatele, cu distugerile sau cu crimele...
  • 19 Ian 2015
  • 2564

Suferinţe nespuse
Sâmbătă, 17 ianuarie a. c., a avut loc în biserica ”Naşterea Domnului Isus Cristos” din Roma un moment de rugăciune pentru instaurarea păcii în Siria şi Irak. La acest moment au participat enoriaşii parohiei dar şi seminariştii şi preoţii Colegiilor Pontificale Orientale. Adresându-se credincioşilor, Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, a amintit cum actele de violenţă din Siria şi Irak continuă având ca urmare instaurarea sarăciei care provoacă o suferinţă nespusă celor care au fost alungaţi din casele lor şi celor care trăiesc în fiecare zi înconjuraţi de o violenţă oarbă. Cardinalul şi-a exprimat dorinţa ca aceste lucruri să înceteze, iar autorii să pornească pe o cale a pocăinţei  urmărind  doar binele aproapelui, chiar dacă acesta este diferit.

Drama celor care beneficiază pe urma acestor situaţii
Astăzi - a marturisit Card. Sandri-  întreg Orientul Mijlociu este scena unui război şi al unor violenţe care par fără sfârşit, dar Dumnezu nu s-a oprit în a-l veghea pe om, chiar dacă acesta a fost pustiit sau distrugător. În ciuda celor întamplate în Irak sau Siria, creştinii de acolo rămân fermi în manifestarea credinţei. Uneori poate ne-am obişnuit cu atentatele, cu distugerile sau cu crimele, dar pentru toate astea trebuie să cerem iertare. Cât de rău ar fi dacă Orientul Mijlociu nu ar mai putea fi casă pentru creştini sau această dramă ar trebui să continue în contextul în care, în toate aceste situaţii există beneficiari cum ar fi traficanţii de arme sau chiar traficanţii de persoane umane?

Convertirea celor care fac rău
Acest strigăt de durere care vine din partea atâtor oameni nevinovaţi nu numai din Orientul Mijlociu, dar şi al celor care sunt victime ale terorismului în Nigeria şi în Mexic ne fac să sperăm că victoria lui Dumnezeu asupra răului se manifestă acum prin convertirea celor care fac răul. Trebuie însă să rămânem încrezători că judecata istoriei este în mâinile Lui, iar cei care au contribuit la desfigurarea omenirii create şi iubite de către Creator vor răspunde la Judecata de apoi.

Traducere: Orian Remus Anghel    


 Sursa:it.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie