Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Aniversarea zilei de naştere a Papei Francisc

 
Aniversarea zilei de naştere a Papei Francisc
  • 17 Dec 2014
  • 2028
Papa Francisc, Jorge Mario Bergoglio, s-a născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii ai unui muncitor de cale ferată italian. A studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarul din Villa Devoto (Buenos Aires). La 11 martie 1958 a intrat în Societatea lui Isus și a studiat pentru a deveni preot la seminarul iezuit în Villa Devoto. În 1960 Bergoglio a obținut o licențiere în filosofie de la Colegiul Maximo San Jose din San Miguel; în 1964 și 1965, a predat literatura și psihologia la Colegio de la Inmaculada, un liceu în provincia Santa Fe, Argentina, iar în 1966 el a predat cursuri de același fel la Colegio del Salvador din Buenos Aires.

A fost hirotonit preot în data de 13 decembrie 1969. În anul 1992 a fost numit episcop auxiliar de Buenos Aires. Consacrarea sa episcopală a avut loc în data de 27 iunie 1992. În data de 28 februarie 1998 a devenit arhiepiscop de Buenos Aires. La 6 noiembrie 1998 i-a fost încredințată suplimentar jurisdicția episcopală asupra credincioșilor de rit bizantin din Argentina, inclusiv a celor aparținând Bisericii Române Unite cu Roma.

În consistoriul din 21 februarie 2001 papa Ioan Paul al II-lea l-a ridicat la demnitatea de cardinal.

La 13 martie 2013, la ieșirea din conclavul însărcinat să-l aleagă pe succesorul papei Benedict al XVI-lea, cardinalul protodiacon Jean-Louis Tauran a pronunțat celebra formulă latină Habemus papam, anunțând lumii alegerea cardinalului Jorge Mario Bergoglio sub numele de Francisc. În data de 14 martie 2013, prima zi de după alegerea sa în funcția de episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, a vizitat Bazilica Santa Maria Maggiore și s-a închinat icoanei Salus Populi Romani. La întâlnirea cu jurnaliștii din data de 16 martie 2013 a arătat că și-a ales numele de papă în amintirea lui Francisc de Assisi.

Miercuri, 17 decembrie a. c., cu ocazia aniversării a 78 de ani a Papei Francisc, printre cei care au dorit să-l felicite pe Papa se află şi câteva mii de dansatori de tango din Argentina. Aceştia, după ce vor participa la Audiența Generală din Piața Sfântul Petru cu Suveranul Pontif, vor sărbători ziua de naştere a acestuia, cu un flash mob. Organizatorii promovează evenimentul pe media sociale ca fiind "cel mai mare milonga din lume" - aceasta fiind o variantă mai relaxată a tangoului.

"Avem toate aprobările şi vom dansa milonga cu permisiunea oficială a oraşului Roma şi a Jandarmeriei Vaticanului", a anunţat Cristina Camaroni, organizatoarea evenimentului ce va avea loc în Piața Risorgimento din Roma.